genealogyonline

De geslachten Van den Born

The publication De geslachten Van den Born has been compiled by Peter J.R. Vermaat (contact the author). The data collection consists of 9,355 persons, data about 4,098 individuals have not been published to protect their privacy. More statistical information about the publication (like numbers and dispersion of genealogical events) can be found on the statistics page. A list with used sources can be found on the sources page.


Mijn eerste kennismaking met genealogie dateert uit het einde van de jaren '70 (21 februari 1978, zoals inmiddels is gebleken), toen mijn vader met hulp van mijn oom Peter van den Born in het archief in Arnhem onderzoek deed naar de oorsprongen van de familie Van den Born (de familie van mijn moeder). Behalve wat beelden uit het interieur van het archief en oud schrift herinner ik me alleen nog een verhaal over een proces dat gevoerd werd omdat iemand een bijenvolk zou hebben gestolen.

Inmiddels is gebleken dat de Van den Borns die daarin een rol speelden zeer waarschijnlijk geen familie zijn.

Het heeft lang geduurd voordat ik de afstamming van de geslachten Van den Born ter hand genomen heb, maar het had nog langer kunnen duren. Ik had mezelf ten doel gesteld eerst de parentelen Michelsen, Van Harskamp/Larekamp en Schaap geheel uit te werken en te voorzien van de juiste akte-informatie, maar volgens de huidige planning ging het dan tot 2019 duren voor ik met de van den Borns aan de slag kon.Dat werd me te lang en de nieuwsgierigheid won het uiteindelijk.

Op 7-5-2014, al vrij snel na mijn start, ontdekte ik in Rotterdam twee huwelijken en een aantal begraafvermeldingen van Jacomina Jacobs van den Born, de enige dochter van Jacob Jans (van den Born) en Neeltje Jacobs. Ze werd - opvallend - vermeld met de achternaam Ter Maet..

Naast de Van den Borns uit Limburg (geen familie), Delft en Leiden (geen familie), Leende (geen familie), Utrecht (mogelijk wel familie?) en Wageningen (RK, mogelijk wel familie) blijft er dan de familie uit Renkum, waar onder andere de Van den Borns uit het Gooi van afstammen.


Index of surnames


Starting points in this publicationToday in the past


Other publications by Peter J.R. Vermaat

See the complete list of genealogical publications by Peter J.R. VermaatTry the service without any obligation

more than 7,500 genealogists preceded you!