genealogieonline

De geslachten Van den Born

Die Veröffentlichung De geslachten Van den Born wurde zusammengestellt von Peter J.R. Vermaat (nimm Kontakt auf). Die Datensammlung umfasst 9.355 Personen, wegen Datenschutz werden die Daten von 4.098 Personen nicht angezeigt. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik. Eine Liste mit verwendeten Quellen finden Sie auf der Seite Quellen.


Mijn eerste kennismaking met genealogie dateert uit het einde van de jaren '70 (21 februari 1978, zoals inmiddels is gebleken), toen mijn vader met hulp van mijn oom Peter van den Born in het archief in Arnhem onderzoek deed naar de oorsprongen van de familie Van den Born (de familie van mijn moeder). Behalve wat beelden uit het interieur van het archief en oud schrift herinner ik me alleen nog een verhaal over een proces dat gevoerd werd omdat iemand een bijenvolk zou hebben gestolen.

Inmiddels is gebleken dat de Van den Borns die daarin een rol speelden zeer waarschijnlijk geen familie zijn.

Het heeft lang geduurd voordat ik de afstamming van de geslachten Van den Born ter hand genomen heb, maar het had nog langer kunnen duren. Ik had mezelf ten doel gesteld eerst de parentelen Michelsen, Van Harskamp/Larekamp en Schaap geheel uit te werken en te voorzien van de juiste akte-informatie, maar volgens de huidige planning ging het dan tot 2019 duren voor ik met de van den Borns aan de slag kon.Dat werd me te lang en de nieuwsgierigheid won het uiteindelijk.

Op 7-5-2014, al vrij snel na mijn start, ontdekte ik in Rotterdam twee huwelijken en een aantal begraafvermeldingen van Jacomina Jacobs van den Born, de enige dochter van Jacob Jans (van den Born) en Neeltje Jacobs. Ze werd - opvallend - vermeld met de achternaam Ter Maet..

Naast de Van den Borns uit Limburg (geen familie), Delft en Leiden (geen familie), Leende (geen familie), Utrecht (mogelijk wel familie?) en Wageningen (RK, mogelijk wel familie) blijft er dan de familie uit Renkum, waar onder andere de Van den Borns uit het Gooi van afstammen.


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationHeute in der Vergangenheit


Andere Publikationen von Peter J.R. Vermaat

Siehe die vollständige Liste der genealogischen publicaties durch Peter J.R. VermaatTesten Sie diesen Service unverbindlich

mehr als 7.500 Ahnenforscher sind bereits dabei!