De geslachten Van den Born

Foto van Peter J.R. Vermaat

De publicatie De geslachten Van den Born is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 9.409 personen. Vanwege privacy zijn 4.124 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Mijn eerste kennismaking met genealogie dateert uit het einde van de jaren '70 (21 februari 1978, zoals inmiddels is gebleken), toen mijn vader met hulp van mijn oom Peter van den Born in het archief in Arnhem onderzoek deed naar de oorsprongen van de familie Van den Born (de familie van mijn moeder). Behalve wat beelden uit het interieur van het archief en oud schrift herinner ik me alleen nog een verhaal over een proces dat gevoerd werd omdat iemand een bijenvolk zou hebben gestolen.

Inmiddels is gebleken dat de Van den Borns die daarin een rol speelden zeer waarschijnlijk geen familie zijn.

Het heeft lang geduurd voordat ik de afstamming van de geslachten Van den Born ter hand genomen heb, maar het had nog langer kunnen duren. Ik had mezelf ten doel gesteld eerst de parentelen Michelsen, Van Harskamp/Larekamp en Schaap geheel uit te werken en te voorzien van de juiste akte-informatie, maar volgens de huidige planning ging het dan tot 2019 duren voor ik met de van den Borns aan de slag kon.Dat werd me te lang en de nieuwsgierigheid won het uiteindelijk.

Op 7-5-2014, al vrij snel na mijn start, ontdekte ik in Rotterdam twee huwelijken en een aantal begraafvermeldingen van Jacomina Jacobs van den Born, de enige dochter van Jacob Jans (van den Born) en Neeltje Jacobs. Ze werd - opvallend - vermeld met de achternaam Ter Maet..

Naast de Van den Borns uit Limburg (geen familie), Delft en Leiden (geen familie), Leende (geen familie), Utrecht (mogelijk wel familie?) en Wageningen (RK, mogelijk wel familie) blijft er dan de familie uit Renkum, waar onder andere de Van den Borns uit het Gooi van afstammen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Peter J.R. Vermaat

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Peter J.R. Vermaat

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!