De families Van de(r) Ma(a)t(en) en Vermaet(h)en

Foto van Peter J.R. Vermaat
De publicatie De families Van de(r) Ma(a)t(en) en Vermaet(h)en is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.787 personen. Vanwege privacy zijn 252 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Naast de naam Vermaat in al zijn spellingswijzen en de voorafgaande familienamen Van de(r/n) Ma(a/e)t(h)(e)(n) onderzoek ik tevens verwante geslachtsnamen, zoals Verma(a/e)t(h)en.De belangrijkste families en regio\'s:- Van der Ma(a)ten: Oldebroek, Hattem, Elburg, Doornspijk, Epe, Heerde, Voorst, Olst, Wijhe- Verma(e)t(h)en: Goch, Gennep, Bergen (L), Amsterdam- Van de Maat: Rijssen, Woudenberg, LunterenLang niet al deze geslachten zijn aan elkaar verwant. De families Van de(r) Ma(a)t(en) uit het oosten en noorden van het land staan voornamelijkop zichzelf en hebben geen onderlinge verwantschap.De namen Verma(e)t(h)en en Van der Maat(h) zijn weliswaar taalkundig verwant, maar genealogisch niet.Daar ik mijn aandacht nu in de eerste plaats richt op de geslachten Verma[a|e]t(h), heb ik mijn bestanden gesplitst in drie groepen. Dit is de 3e groep, waaraan voorlopig waarschijnlijk weinig zal veranderen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden


Andere publicaties van Peter J.R. Vermaat

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Peter J.R. Vermaat

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!