Genealogie Online biedt auteurs de mogelijkheid om genealogische gegevens en afbeeldingen te publiceren. Standaard worden alle genealogische gegevens van personen waarvan bepaald kan worden dat zij zijn overleden (of zij die toestemming hebben gegeven) en, indien aangeleverd, alle afbeeldingen, gepubliceerd waarmee ze voor iedereen te zien zijn.
Standaard is er dus geen toegangspoort tot het materiaal, alles wat de auteur heeft ge-upload is zichtbaar voor iedereen, behalve dan het materiaal gerelateerd van levende personen. Het kan zijn dat u dit als auteur niet wilt, dat u delen alleen voor genodigden toegankelijk wilt hebben. Of dat u juist wilt dat de gegevens van levende personen voor familie en vrienden toegankelijk zijn. Als u een Genealogie Online Plus abonnement heeft kunt u een toegangspoort instellen. Wanneer er toegangspoort actief is, kunt u genodigden via Genealogie Online een persoonlijk wachtwoord verstrekken en zullen zij na inloggen het materiaal kunnen bekijken (voor hen is de toegang gratis).
De volgende opties zijn er qua toegangspoort:
Als u een toegangspoort instelt dan kunt u (en alleen u!) een familie, vrienden en kennissen uitnodigen. Dit doet u door hun e-mailadres op te voeren. Zij krijgen een e-mailbericht van Genealogie Online met uitnodiging en uitleg hoe ze een wachtwoord kunnen aanmaken en toegang krijgen tot uw publicatie. Binnen de publicatie verschijnt een groene Inloggen knop waarmee de genodigden kunnen inloggen en toegang krijgen tot gegevens en afbeeldingen.
Gegevens van levende personen zijn, als u dit qua toegangspoort instelt, toegankelijk tot een beperkte groep mensen die hiervoor moeten inloggen. Dit pas binnen de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), het is te vergelijken met het tonen van de gegevens op uw thuiscomputer, maar wijs de genodigden wel op het feit dat de privacy van levende personen beschermd moet worden. Bescherming van privacy is en blijft de verantwoordelijkheid van de auteur van de publicatie!
Als openbare gegevens niet meer voor iedereen beschikbaar zijn dan kan de publicatie ook niet meer mee doen met in de functionaliteit die aanknopingspunten vindt in andere stambomen! Ook zullen Google en Stamboomzoeker.nl de gegevens niet meer indexeren en zullen gebruikers van die websites de gegevens niet kunnen vinden.
Gegevens van levende personen worden nimmer doorgegeven aan externe websites. Ook niet als ze beschikbaar worden gesteld via een toegangspoort aan een beperkte groep familie, vrienden en kennissen. Gegevens van levende personen worden ook nooit in de aanknopingspuntenfunctionaliteit opgenomen.
Wanneer de afbeeldingen alleen voor genodigden beschikbaar worden gestellen zullen deze ook niet meer doorzoekbaar zijn via de beeldbank. Afbeeldingen van levende personen zijn alleen zichtbaar als de gegevens van levende personen via een toegangspoort beschikbaar worden gesteld, deze zijn nimmer doorzoekbaar via de beeldbank.
Terug naar lijst met veelgestelde vragen