Vraag/antwoord » Kan ik mijn gegevens of afbeeldingen afschermen?

Genealogie Online biedt u de mogelijkheid om genealogische gegevens en afbeeldingen te publiceren. Standaard worden alle genealogische gegevens van personen waarvan bepaald kan worden dat zij zijn overleden en, indien aangeleverd, alle afbeeldingen, gepubliceerd waarmee ze voor iedereen te zien zijn.

Standaard is er dus geen toegangspoort tot het materiaal, alles wat u heeft ge-upload is zichtbaar voor iedereen. Het kan zijn dat u dit niet wilt, dat u delen alleen voor genodigden toegankelijk wilt hebben. Hiervoor is er Toegangspoort dat onderdeel uitmaakt van het de Genealogie Online Plus abonnement . Wanneer er toegangspoort actief is, kunt u genodigden via Genealogie Online een persoonlijk wachtwoord verstrekken en zullen zij na inloggen het materiaal kunnen bekijken.

Beperking openbaarheid is ook beperking functionaliteit

Wanneer u er voor kiest om de gegevens (inclusief verhalen) niet meer voor iedereen beschikbaar te maken dan kan uw publicatie ook niet meer mee doen met in de functionaliteit die aanknopingspunten vindt in andere stambomen! Ook zullen Google, Stamboomzoeker.nl en GendexNetwork.org uw gegevens niet meer indexeren en zullen gebruikers van die websites uw gegevens niet kunnen vinden, hierdoor ontvangt u waarschijnlijk minder feedback van naamgenoten en andere stamboomonderzoekers. De gegevens van levende personen worden overigens altijd buiten deze functionaliteiten gehouden. Wanneer u er voor kiest om de afbeeldingen alleen voor genodigden beschikbaar te stellen zullen deze ook niet meer doorzoekbaar zijn via de beeldbank.

Wie heeft toegang tot onderdelen uit uw publicatie?

Optie Gegevens Afbeeldingen
A (= standaard) Iedereen Iedereen
B Iedereen Genodigden
C Genodigden Genodigden

Hoe kan ik een toegangspoort instellen?

Om een toegangspoort in te stellen voor een publicatie dient u eerst in te loggen (zie de inlogknop rechtsboven) of klik op https://www.genealogieonline.nl/mijn/. Kies voor Beheren publicaties en dan het menu item Toegangspoort instellen.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen

Doorzoek alle vragen en antwoorden