Vraag/antwoord » Kan ik gegevens van levende personen publiceren op Genealogie Online?

Gegevens van levende personen kunnen alleen gepubliceerd worden (Internet/tijdschrift/boek) als de personen in kwestie uitdrukkelijke toestemming hiervoor hebben gegeven aan de auteur. Dit is niet een regel van Genealogie Online, maar de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Als u als toestemming heeft om gegevens van levende personen te publiceren dan kunt u dit via de beheerpagina instellen. Kies na inloggen voor Genealogie Online, Publicatie(s) en dan de publicatie die u wilt bewerken. U ziet nu een reeks acties, waaronder Bekijk/bewerk openbaarheid personen (privacy). U krijgt eerst nog eens een uitleg en dan een lijst met namen te zien van personen wiens gegevens niet gepubliceerd zijn. Zoek de persoon op die "openbaar" gemaakt mag worden en klik op de naam. Er volgt nu een bevestigingsvraag (weet u het zeker?), als u op OK drukt wordt de toestemming vastgelegd.

Nadat u één of meerdere personen openbaar heeft gemaakt dient u de publicatie bij te werken, dit kan eenvoudig via de knop Publicatie bijwerken.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!