genealogieonline

Eemslandboekweitboerenimmigratie

Foto van Pauline Berens

De publicatie Eemslandboekweitboerenimmigratie is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 39.072 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


 

09-03-2020: de kerken van onze voorouders in het Eemsland t.b.v. Eemslandboekweitboerenimmigratie

https://photos.app.goo.gl/HRm7wRNrhZ21FNQM9


28-09-2019 Complimenten voor de functie Visualiseer Een Andere Verwantschap. Heel leuk, vooral doordat iedereen in m'n database gerelateerd is. De functie is helaas minder krachtig dan die van stamboomonderzoek.com. Vergelijk bijv. de verwantschap tussen m'n ouders op

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/rel/I2344/I449

en

https://www.stamboomonderzoek.com/thedutchconnection/relationship.php?maxrels=10&disallowspouses=0&generations=20&primarypersonID=I2344&savedpersonID=I449&tree=thedutchconnection

Stamboomonderzoek.com maakt het mogelijk om tot 10 relaties en tot 20 generaties terug te rekenen.


23-06-2019: Complimenten voor de functie Inconsistentie Controle, vooral omdat je per type waarschuwing kunt controleren!


21-06-2019: Het accent in m'n stamboomverzameling ligt op de grensstreek Barger-Compascuum, Hebelermeer, Rütenbrock, Wesuwe in de 19de eeuw. Centraal staat de immigratie van veelal katholieke boekweitboeren uit Duitsland rond 1870. Als bronnen gebruik ik vooral de kerkboeken van Wesuwe en werk van m'n vader, zoals Ortsfamilienbuch Rütenbrock, Ortsfamilienbuch Hebelermeer, Eerste bewoners Nieuw-Dordrecht en Barger-Oosterveld, Barger-Compascuum 1872 en Barger-Compascuum / Zwartemeer 1873-1900, wiewaswie.nl en online-ofb.de, status animarum 1749 Emsland, Wesuwe 1655.

M'n stamboomverzameling is te vinden op Genealogieonline, Geneanet en Stamboomonderzoek. Zo kun je de mooiste functionaliteit van elke site gebruiken. De kracht van Genealogieonline zit voor mij vooral in de integratie met forums en aanknopingspunten. Het wordt gemakkelijk gemaakt om samen te werken. Verwantschap bepalen via de Kortste Weg van geneanet.org vind ik nog steeds 't leukst. Vervolgens klikken op de link Volgende verwantschap is helemaal kicken. Fascinerend juist doordat alle mensen in m'n database in principe onderling gerelateerd zijn, in principe, want genealogieonline hanteert een andere, strengere privacygrens dan ikzelf, maar dan nog. Gerelateerdheid kan ook via aangetrouwden en aangetrouwden van aangetrouwden etc. lopen.

Mooi aan stamboomonderzoek.com is 't tonen van eventuele verwantschap tussen 2 willekeurige mensen in 'n verzameling binnen 20 generaties, bijv. m'n ouders waren op 10 manieren verwant. Als je maar ver genoeg terug gaat:-) Verwantschap is hier bloedverwantschap, geen gerelateerdheid via aangetrouwden. Op zoek naar een maat voor onderlinge verwantschap in m'n genealogie-database nog een bug ontdekt ook. Lees het hele onderzoek op http://fjmblom.home.xs4all.nl/collectie_broer_berens/functie_Verwantschap_Stamboomonderzoek.html De bug is inmiddels verdwenen:-)

Eemslandboekweitboerenimmigratie bevat de volgende selectie in Pro-Gen: iedereen gerelateerd aan Greetje Berens (1952-1972)  EN NIET geboren maximaal 100 jaar geleden ZONDER datum overlijden: Deze privacy-regel is iets ruimer dan die genealogieonline  aanhoudt. Na elke upload check ik Vanwege Privacy is Informatie van xx Personen Niet Opgenomen in uw Publicatie.


Kom je fouten tegen, laat het a.j.b. weten met bronvermelding. Alvast bedankt.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!