genealogieonline

Eemslandboekweitboerenimmigratie

Foto van Pauline Berens

De publicatie Eemslandboekweitboerenimmigratie is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 15.788 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


16-04-2017: gemeente- en landsnamen toegevoegd om 't gebruik van Google Maps en statistieken te verbeteren.

Gefascineerd door de functie Verwantschap van Stamboomonderzoek.com. Op zoek naar een maat voor onderlinge verwantschap in m'n genealogie-database nog een bug ontdekt ook. Lees het hele onderzoek op http://fjmblom.home.xs4all.nl/collectie_broer_berens/functie_Verwantschap_Stamboomonderzoek.html

Het accent in m'n stamboomverzameling ligt op de grensstreek Barger-Compascuum, Hebelermeer, Rütenbrock in de 19de eeuw. Centraal staat de immigratie van veelal katholieke boekweitboeren uit Duitsland rond 1870. Als bronnen gebruik ik o.a. de kerkboeken van Wesuwe en werk van m'n vader, zoals Ortsfamilienbuch Rütenbrock, Ortsfamilienbuch Hebelermeer, Eerste bewoners Nieuw-Dordrecht en Barger-Oosterveld, Barger-Compascuum 1872 en Barger-Compascuum / Zwartemeer 1873-1900.

TOP 10 familienamen: Wilken,Hake,Lübbers,Schulte,Gröninger,Specken,Robben,Fischer,Borgmann,Linnemann.

M'n stamboomverzameling is te vinden op Rootsweb, Genealogieonline en Stamboomonderzoek. Zo kun je mooi vergelijken welke functionaliteit diverse genealogiesites bieden. De kracht van Genealogieonline zit voor mij vooral in de integratie met forums en aanknopingspunten. Het wordt gemakkelijk gemaakt om samen te werken. Het mooie van Stamboomonderzoek is 't tonen van eventuele verwantschap tussen 2 willekeurige mensen in 'n verzameling, bijv. 2 tantes zijn op 5 manieren verwant. Ikzelf ben aan 1 van beiden zelfs op 7 manieren verwant. Om dat plaatje te genereren heb ik wel tijdelijk ff ook levenden gepubliceerd:-) Rootsweb blijft denk ik voorlopig wel handig als je ook wilt dat je werk internationaal wordt gevonden. Hier nog wat voorbeelden van onderlinge gerelateerdheid gemeten tot max. 20 generaties tussen m'n vader en respectievelijk 9 mensen in m'n database, van de 19 die ook geboren zijn in 1916:
Helena Bentlage , Johannes Bernardus BerendsenGesina BerensKatharina Bolle , Anna Elisabeth Mulder , Johann Jozeph (Joop) Muller , Christiaan Wilhelmus Reuvers , Hermannus Henderikus Reuvers , Herman Scholte.

Wil je weten of jij en ik familie zijn viavia? Delen we dezelfde voorouders? Stam je ook af van katholieke Duitse boeren uit Barger-Compascuum en/of het Emsland? Probeer eventuele verwantschap eens op Stamboomonderzoek te laten berekenen via m'n vader, of via een tante van moeders kant. Veel plezier ermee, benieuwd of het lukt:-) 

Om de onderlinge gerelateerdheid te verbeteren selecteer ik voor elke update eerst in Progen alleen gerelateerden van m'n vader, laat Rootsweb levenden eruit  filteren (cutoff year 1917), selecteer nog 'ns alleen gerelateerden van m'n vader in Progen en upload de GEDCOM naar resp. Rootsweb, Genealogieonline en Stamboomonderzoek. Dat laatste nadat ik alle speciale tekens uit de GEDCOM heb gefilterd. Wel 'n gedoe, maar dan heb je ook wat:-)

Kinship View: Zien wie je neven/nichten etc. tot in de zoveelste graad zijn, dat leek me leuk. Daar heb ik de Kinship View voor geschreven. Hier een voorbeeld: oma van vaders kant Anna Grietje Wilken self=proband/ik-figuur, F13=nummer gezin, I5877=id, 2=graad, 50=% gedeelde genen, siblings=broers/zussen. Je vindt een link naar de Kinship View onder Notities van de volgende mensen: oma van moeders kant Maria Margaretha Wubbenopa van moeders kant Bernard Lucas Hake​opa van vaders kant Johan Bernard BerensSimme van der MeerMaria Helena SchleperJohann Gerhard Specken 

 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Probeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!