genealogieonline

Eemslandboekweitboerenimmigratie

Foto van Pauline Berens

De publicatie Eemslandboekweitboerenimmigratie is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 33.215 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 838 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


23-06-2019: Complimenten voor de functie Inconsistentie Controle, vooral omdat je per type waarschuwing kunt controleren!

21-06-2019: Complimenten voor de functie Visualiseer Een Andere Verwantschap. Heel leuk, vooral doordat iedereen in m'n database gerelateerd is.

Het accent in m'n stamboomverzameling ligt op de grensstreek Barger-Compascuum, Hebelermeer, Rütenbrock, Wesuwe in de 19de eeuw. Centraal staat de immigratie van veelal katholieke boekweitboeren uit Duitsland rond 1870. Als bronnen gebruik ik vooral de kerkboeken van Wesuwe en werk van m'n vader, zoals Ortsfamilienbuch Rütenbrock, Ortsfamilienbuch Hebelermeer, Eerste bewoners Nieuw-Dordrecht en Barger-Oosterveld, Barger-Compascuum 1872 en Barger-Compascuum / Zwartemeer 1873-1900, wiewaswie.nl en online-ofb.de, status animarum 1749 Emsland, Wesuwe 1655.

M'n stamboomverzameling is te vinden op Rootsweb, Genealogieonline, Geneanet en Stamboomonderzoek. Zo kun je de mooiste functionaliteit van elke site gebruiken. De kracht van Genealogieonline zit voor mij vooral in de integratie met forums en aanknopingspunten. Het wordt gemakkelijk gemaakt om samen te werken. Verwantschap bepalen via de Korste Weg van geneanet.org vind ik momenteel 't leukst. Vervolgens klikken op de link Volgende verwantschap is helemaal kicken. Fascinerend juist doordat alle mensen in m'n database onderling gerelateerd zijn. Gerelateerdheid kan ook via aangetrouwden en aangetrouwden van aangetrouwden etc. lopen.

Mooi aan stamboomonderzoek.com is 't tonen van eventuele verwantschap tussen 2 willekeurige mensen in 'n verzameling binnen 20 generaties, bijv. m'n ouders waren op 10 manieren verwant. Als je maar ver genoeg terug gaat:-) Verwantschap is hier bloedverwantschap, geen gerelateerdheid via aangetrouwden. Op zoek naar een maat voor onderlinge verwantschap in m'n genealogie-database nog een bug ontdekt ook. Lees het hele onderzoek op http://fjmblom.home.xs4all.nl/collectie_broer_berens/functie_Verwantschap_Stamboomonderzoek.html

Om te zorgen dat iedereen in m'n online database gerelateerd is selecteer ik eerst alle gerelateerden van1 van m'n ouders, verwijder levenden, d.w.z. iedereen geboren minder dan 100 jaar geleden zonder datum overlijden en herhaal de eerste stap.  

Kinship View: Zien wie je neven/nichten etc. tot in de zoveelste graad zijn, dat leek me leuk. Daar heb ik de Kinship View voor geschreven. Hier een voorbeeld: oma van vaders kant Anna Grietje Wilken self=proband/ik-figuur, F13=nummer gezin, I5877=id, 2=graad, 50=% gedeelde genen, siblings=broers/zussen. Je vindt een link naar de Kinship View onder Notities van de volgende mensen: oma van moeders kant Maria Margaretha Wubbenopa van moeders kant Bernard Lucas Hake​opa van vaders kant Johan Bernard BerensSimme van der MeerMaria Helena SchleperJohann Gerhard Specken Vergelijkbare functionaliteit zit inmiddels ook in geneanet, neven/nichten t/m de 5de graad kun je laten weergeven.

Kom je fouten tegen, laat het a.j.b. weten met bronvermelding. Alvast bedankt.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!