De temperatuur op 23 november 1952 lag tussen 1,4 °C en 5,7 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 6,7 mm neerslag gedurende 4,1 uur. Er was 3,9 uur zonneschijn (46%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 mei » Verdrag tot oprichting van de Europese Defensiegemeenschap (EDG).
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
2 september » Het kabinet-Drees II volgt het kabinet-Drees I op.
3 oktober » Het Britse leger test in Australië zijn eerste atoombom.
20 oktober » De Britten roepen in Kenia noodtoestand uit. De Mau Mau-opstand begint.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
De temperatuur op 4 juni 1972 lag tussen 11,5 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 16,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,5 uur zonneschijn (27%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
5 januari » De Amerikaanse president Nixon kondigt de ontwikkeling van de spaceshuttle aan.
2 februari » Voorstanders van een 'vrij Ierland' steken de Britse ambassade in Dublin in brand.
3 maart » President Jafaar Numeiri van Soedan vaardigt een decreet uit waarbij Zuid-Soedan autonomie verleend wordt.
26 mei » Het SALT I-verdrag tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten wordt getekend.
5 september » Palestijnse terroristen overvallen het woonblok van de Israëlische sportploeg in het Olympisch dorp in München.
13 oktober » Andesvliegramp. In de Andes stort een Uruguayaans passagiersvliegtuig neer. De 18 overlevenden worden op 20 december gered. Zij bleken het te hebben volgehouden door de stoffelijke overschotten van omgekomen passagiers als voedsel te gebruiken.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
De temperatuur op 7 juni 1972 lag tussen 8,5 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 8,3 uur zonneschijn (50%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
2 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre begint met zijn Afrikaniseringspolitiek: alle buitenlands klinkende geografische namen en persoonsnamen moeten in inheems klinkende woorden worden gewijzigd.
29 februari » Hank Aaron is de eerste honkbalspeler die een jaarcontract van 200.000 dollar tekent.
30 mei » Leden van het Japanse Rode Leger richten een bloedbad aan op de Israëlische luchthaven Lod.
25 augustus » Verkeersramp bij Prinsenbeek, in dichte mist vindt een kettingbotsing plaats waarbij ongeveer 60 voertuigen betrokken zijn. Dertien mensen komen om het leven, 26 raken er gewond.
14 november » De Dow Jones Index sluit voor het eerst boven de 1000 punten. Op het einde van de dag staat hij op 1003,16.
31 december » Portugal treedt uit de UNESCO.
Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pauline Berens EBBI, "Genealogienetwerk zus Greetje Berens voorheen EemslandBoekweitBoerenImmigratie", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I402.php : benaderd 19 augustus 2022), "Anna Margaretha Maria - Greetje Berens (1952-1972)".
Mis geen enkele nieuwe genealogische publicatie!
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.