Stamboom Snoeij-van den Donker-Elich-Sundermeijer-Martens » Adrianus Gerardi Martens (1743-1813)

Persoonlijke gegevens Adrianus Gerardi Martens 


Verwantschap Adrianus Gerardi Martens


Voorouders (en nakomelingen) van Adrianus Gerardi Martens


Gezin van Adrianus Gerardi Martens

Hij is getrouwd met Helena van Opstal.

Zij zijn getrouwd op 6 mei 1775 te Oosterhout.

19 april 1779: Helena van Opstal met haar kinderen Johanna en Gerardus Martens krijgen van de regeerders van Oosterhout (Borgbrief instelling: Tafel van de Heilige Geest) een acte van indemniteit voor de vestiging in Moergestel, waar haar echtgenoot, Adriaan Gerard Martens, dan al woont.
[76 - Bron: Regionaal Archief West-Brabant, Oosterhout, register uitgaande borgbrieven, inv no 91.]

Het gezin keert terug naar Oosterhout waarvoor een gezamenlijk borgbrief wordt afgegeven door Moergestel op 26 maart 1792 à f 7,=.
[77 - Bron: Rijksarchief Noord-Brabant, Moergestel, register borgbrieven, inv no R 350.]

Kind(eren):

 1. Joanna Adriani Martens  1776-1858 
 2. Gerardus Adriani Martens  1778-1828 
 3. Petrus Adriani Martens  1779-1859 
 4. Hendricus Adriana Martens  1782-1865 
 5. Adrianus Adriani Martens  1784-1837 
 6. Simon Adriani Martens  1786-1795
 7. Adriana Adriani Martens  1790-1795


Notities over Adrianus Gerardi Martens

achternaam kan ook zijn: Maertens

14 december 1812: Voor de notaris compareren Henri Winkelman, gepensionneerd sergeant; Paul Kanters, smid; Jan Buhler, kleermaker; Henri van Venroij, slager; Adrien Martens, rentenier; Henri Haards, schoenmaker en Henri van Helvert, zadelmaker, allen wonende in Oosterhout. Op verzoek van Jan Pieter Broeders, landbouwer wonend in Steenhoven, verklaren zij dat zij zeer wel gekend hebben de heer Jan Bodeman, die tijdens zijn leven gepensionneerd soldaat was uit het Regiment Infanterie van Nieuwenheim in dienst van Holland en is overleden in het huis van genoemde Jan Pieter Broeders op 25 september 1812, waar hij jarenlang in pension gewoond heeft. De verklaring geeft mede aan dat de overledene nog een bedrag schuldig is van 159 guldens en 14 stuivers aan pensionkosten, geboortebewijs en bier.
[78 - Bron: Regionaal Archief West-Brabant, Oosterhout, Notarieel Archief, inv no 5565, acte 133, dd 14 december 1812.]

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Adrianus Gerardi Martens?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Adrianus Gerardi Martens

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Martens

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Martens.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Martens.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Martens (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 16 september 1743 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: geheel betrokken zeer betrokken. Bron: KNMI
 • Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
 • In het jaar 1743: Bron: Wikipedia
  • 9 september » Paus Benedictus XIV creëert 25 nieuwe kardinalen, onder wie de bisschop van Freising en latere prins-bisschop van Luik Johan Theodoor van Beieren

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 6 mei 1775 lag rond de 14,0 °C. Er was 22 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: regen betrokken. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1775: Bron: Wikipedia
  • 13 januari » Eerste opvoering van de opera La finta giardiniera van Wolfgang Amadeus Mozart in München.
  • 15 februari » Kardinaal Giovanni Angelo Braschi wordt gekozen tot Paus Pius VI.
  • 14 april » Eerste abolitionistische groepering opgericht in de Verenigde Staten, door Benjamin Franklin en Benjamin Rush.
  • 2 mei » Benjamin Franklin voltooit zijn studie van de Golfstroom.
  • 11 juni » Koning Lodewijk XVI van Frankrijk wordt tot koning gekroond.
  • 21 juni » Karel van Nassau-Usingen wordt opgevolgd door zijn zoon Karel Willem.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 7 september 1813 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuiden. Typering van het weer: half bewolkt regen weerlicht. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1813: Bron: Wikipedia
  • 29 april » Rubber wordt gepatenteerd.
  • 1 mei » In Den Haag wordt Adriana Bouwman door middel van de guillotine onthoofd: de tweede en tevens laatste executie op deze wijze in Den Haag
  • 19 oktober » Napoleon lijdt in de Slag bij Leipzig een van zijn zwaarste nederlagen.
  • 13 november » De acteur Frederikus Adrianus Rosenveldt wordt door de Franse politie gearresteerd nadat hij op het toneel "Vivat Oranje!" heeft geroepen. Hij wordt in gevangenschap naar Frankrijk afgevoerd.
  • 24 november » Een plundering door terugtrekkende Franse troepen leidt tot de Ramp van Woerden.
  • 29 december » Britse soldaten steken Buffalo (New York) in brand tijdens de Oorlog van 1812.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Paul Snoeij, "Stamboom Snoeij-van den Donker-Elich-Sundermeijer-Martens", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboomonderzoek-snoeij/I17340.php : benaderd 2 april 2023), "Adrianus Gerardi Martens (1743-1813)".