De temperatuur op 9 januari 1931 lag tussen -6.2 °C en -1 °C en was gemiddeld -3.1 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 april » Bisschopswijding van Leo Kierkels, Nederlands apostolisch delegaat in Brits-Indië, door kardinaal Willem Marinus van Rossum.
17 september » RCA brengt zijn eerste grammofoonplaat uit.
2 november » DuPont produceert als eerste synthetisch rubber.
5 december » Christus Verlosserkathedraal in Moskou wordt verwoest door een order van Jozef Stalin.
8 december » Octrooi op coaxkabel verleend aan Lloyd Espenschied en Herman Affel.
9 december » Spanje wordt een republiek.
Dag van overlijden 24 maart 2012
De temperatuur op 24 maart 2012 lag tussen 4,6 °C en 17,9 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 10,6 uur zonneschijn (86%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
5 januari » Bij een aardverschuiving in Pantukan, op het zuidelijke Filipijnse eiland Mindanao, als gevolg van aanhoudende regen, komen minstens 25 mensen om. Er zijn ongeveer 100 vermisten.
7 mei » Voetballer Dieumerci Mbokani van RSC Anderlecht wordt verkozen tot beste speler van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League en wint de Ebbenhouten Schoen.
6 juni » In Peru komen bij een helikoptercrash veertien onderzoekers van een Zuid-Koreaans bedrijf om het leven, onder wie één Nederlander. Ze waren onderweg naar Cuzco.
10 september » Venezuela heeft de eerste stappen gezet om zich terug te trekken uit een regionaal mensenrechtenverdrag, zo meldt de Organisatie van Amerikaanse Staten.
5 december » Het vervoersschip Baltic Ace botst op de Noordzee tegen het containerschip Corvus J. Er zijn elf doden te betreuren maar verder vallen er geen gewonden.
12 december » Roemenië breidt het parlement uit naar 588 leden.
Dag van begraven 29 maart 2012
De temperatuur op 29 maart 2012 lag tussen 4,2 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 3,4 uur zonneschijn (27%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
15 januari » De Nederlandse darter Christian Kist wint het BDO-wereldkampioenschap van 2012 door de Britse darter Tony O'Shea in de finale met 7-5 te verslaan.
15 januari » Een dertigtal mensen in Boekarest raakt gewond bij rellen, als nieuwe manifestaties tegen president Traian Basescu van Roemenië uit de hand lopen.
7 mei » Ronnie O'Sullivan wordt voor de vierde keer wereldkampioen snooker door in de finale Ali Carter met 18-11 te verslaan.
30 juni » Premier Victor Ponta van Roemenië weigert af te treden nadat een commissie heeft vastgesteld dat hij zijn proefschrift grotendeels heeft overgeschreven.
12 augustus » Sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen.
21 augustus » Het referendum in Roemenië over afzetting van de president is terecht ongeldig verklaard, aldus het Constitutionele Hof van het Oost-Europese land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luud Schrauwen, "Stamboom Schrauwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schrauwen/I1062438547.php : benaderd 10 mei 2025), "Ludovicus Franciscus Schrauwen (1931-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.