2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
9 augustus » Eduard VII wordt gekroond als koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Trouwdag 25 januari 1926
De temperatuur op 25 januari 1926 lag tussen 5,2 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 6,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
19 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Sogndal Idrettslag, het latere Sogndal Fotball.
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
Dag van overlijden 13 juni 1969
De temperatuur op 13 juni 1969 lag tussen 11,6 °C en 27,0 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (63%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luud Schrauwen, "Stamboom Schrauwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schrauwen/I1062438539.php : benaderd 10 mei 2025), "Antonia Petronella Schrauwen (1902-1969)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.