12 februari » Ondertekening van het Duits-Spaans Verdrag, waarbij de Carolinen en de Noordelijke Marianen door Spanje worden verkocht aan Duitsland.
14 maart » Terugkeer van de Belgica, het expeditieschip waarmee Adrien de Gerlache het Zuidpoolgebied verkende.
2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
3 september » Ernest Grisar richt beerschot VAC op.
22 september » Oprichting Rotterdamse hockeyclub HV Victoria.
Dag van overlijden 15 augustus 1989
De temperatuur op 15 augustus 1989 lag tussen 16,1 °C en 27,2 °C en was gemiddeld 20,5 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (27%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
19 januari » Ante Marković wordt premier van Joegoslavië.
8 februari » De Italiaanse politie brengt in de havenstad Savona een Deens schip op met 170 ton wapens aan boord. De lading blijkt bestemd voor verzetsbewegingen in Bolivia en Colombia.
18 augustus » De Colombiaanse presidentskandidaat en senator Luis Carlos Galán wordt bij een verkiezingsbijeenkomst in Soacha, 32 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bogota, doodgeschoten als hij op het podium staat.
20 september » De burgeroorlog in Somalië breidt zich uit naar het noorden van Kenia, waar honderden Somalische regeringstroepen bij het stadje Liboi, op Keniaas grondgebied, een satellietstation aanvallen en vier Keniase politieagenten doden.
1 december » Ford neemt Jaguar Cars over.
12 december » Ontslag van de Nederlandse kardinaal Johannes Willebrands als president van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen en benoeming van de Australiër Edward Idris Cassidy tot zijn opvolger.
Dag van begraven 18 augustus 1989
De temperatuur op 18 augustus 1989 lag tussen 12,2 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 11,4 uur zonneschijn (78%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
29 januari » Phobos 2 bereikt Mars en plaatst zich in een baan om de planeet.
3 februari » Dictator Alfredo Stroessner van Paraguay wordt afgezet door de legerleiding onder leiding van generaal Andrés Rodríguez en vlucht naar Brazilië.
4 juni » De protesten op het Plein der Hemelse Vrede in Peking worden met harde hand onderdrukt.
25 augustus » Tadeusz Mazowiecki wordt de eerste niet-communistische premier achter het IJzeren Gordijn. Drie maanden later valt de Muur.
10 november » Petar Mladenov leidt in Bulgarije een paleiscoup tegen de secretaris van het centraal comité van de BKP, Todor Zjivkov, die nog dezelfde dag aftreedt.
17 december » De Braziliaanse conservatieve politicus Fernando Collor de Mello wordt tot president verkozen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luud Schrauwen, "Stamboom Schrauwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schrauwen/I1062438536.php : benaderd 10 mei 2025), "Francisca Antoinetta Schrauwen (1899-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.