Stamboom Pool

Foto van Arie Pool
De publicatie Stamboom Pool is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 559 personen. Vanwege privacy zijn 17 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 18 februari 2023.


Familie Pool
De achternaam "Pool" komt in verschillende delen van ons land voor, met verschillende herkomsten. Mijn familie is van oorsprong afkomstig uit Ruinen. In 1754 komt voor het eerst de naam Pool voor in het Haardstedenregister van Ruinen. Rond 1800 vertrekt de familie naar Smilde, naar het werk in het veen. Aan het eind van de 19e eeuw trekken ze verder, zoals velen, naar Zuid-oost Drenthe, het werk in het veen achterna.

De informatie van deze stamboom is afkomstig uit Alledrenten, Wiewaswie en het boek "Stamboom en geschiedenis van de familie Pool" van T. Pool uit Bovensmilde.

 

 

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Arie Pool

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Arie Pool

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!