genealogieonline

Stamboom de Vries

Foto van Arie Pool

De publicatie Stamboom de Vries is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 584 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


De familie de Vries komt, zoals te verwachten, uit Friesland, of zoals ze vroeger schreven: uit Vriesland. De oudste voorouder tot nu toe is Jannes Eisen de Vries. Opvallend is het grote aantal verschillen tussen overlijdensaktes en geboorteaktes en doopinschrijvingen. Een signaal dat er toch verschillende personen door elkaar gehaald zijn, of een teken dat met het in de 19e eeuw in het veengebied tussen Drenthe en Vriesland nog niet zo nauw nam met de administratie. Rond 1870 trok Joldert Willems de Vries naar Nieuw-Amsterdam, waar hij op op 9 maart 1872 met Jacobje Hoogeveen trouwt.De informatie is afkomstig van Drenlias en Tresoar.

Deze stamboom gaat ook over andere families. Mijn oma, Gees Haan, trouwt met Dirk de Vries, en neemt ook haar familie mee, zoals de familie Weerman uit Kalle.

Zo af en toe werk ik het verhaal van een voorouder wat verder uit op mijn website Mijn-geschiedenis.nl.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Arie Pool


Probeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!