Stamboom Goris - diverse geslachten

Foto van M.A. Stolk

De publicatie Stamboom Goris - diverse geslachten is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 4.549 personen. Vanwege privacy zijn 3 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Naar analogie van mijn eerdere publicatie "Stamboom Stolk - diverse geslachten" wil ik in deze stamboom zoveel mogelijk personen met de naam Goris bijeen brengen om te zien welke takken te onderscheiden zijn en te ontdekken of er sprake is van eventuele onderlinge relaties. Over heel Nederland gespreid komen in diverse regio's min of meer los van elkaar een aantal clusters voor, soms met een protestantse, soms met een katholieke achtergrond. De resultaten zijn gebaseerd op systematisch onderzoek van allerlei openbare archieven. Er is vooralsnog slechts beperkt gekeken naar de uitkomsten van andere particuliere onderzoeken. Er is niet uitsluitend gezocht op de naam Goris, maar ook bij Gores , Gorus, Gorisse(n) etc. Al spoedig bleek me dat dit meestal slechts een schrijfwijze betreft en dat binnen een familie resp. een gezin soms verschillende namen voor komen. Naar relaties met personen in Belgie en Duitsland is verder geen of slechts beperkt onderzoek gedaan. De naam Goris kwam vroeger ook veelvuldig als voornaam voor. Vermoedelijk ligt hier de oorsprong van de achternaam Goris ("zoon / dochter van Goris"). Aanvullingen en opmerkingen van anderen zijn van harte welkom.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van M.A. Stolk

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van M.A. Stolk

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!