Kwartierstaat Goris

Foto van M.A. Stolk
De publicatie Kwartierstaat Goris is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 2.180 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 4 september 2019.


De basis van deze kwartierstaat werd in de jaren 1930-1950 gelegd door naspeuringen van Adrianus Stolk, echtgenoot van Hendrika Goris. Naast zijn drukke werkzaamheden en zijn rol als vader van een groot gezin was hij o.m. graag bezig om zijn stamboom en die van zijn vrouw uit te pluizen. In die tijd was er nog geen sprake van de gemakken van internet en voor het afreizen naar en het onderzoek in archieven was geen tijd. Dus moest hij aan zijn informatie komen met de beperkte middelen van die tijd. Dat deed hij door het aanschrijven van lokale archieven en het navragen bij familie. Van mooie computerprogramma's om de informatie op te slaan was in die tijd nog geen sprake. Alles werd zorgvuldig uitgetypt en de vellen werden samengevoegd tot grote schema's die een plaatsje kregen voorin de grote Statenbijbel. Een monnikenwerk waarmee de basis werd gelegd voor deze kwartierstaat. *** Naderhand werd zijn werk gedigitaliseeerd en verder uigebreid door zijn beide jongste zoons. Samenwerking met de heer Bart Kroeze (Kampen) leidde tot nader onderzoek naar de relatie met het geslacht van Twickelo in Overijssel.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van M.A. Stolk

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van M.A. Stolk

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!