Stamboom Cardinaal

Foto van C.N. Cardinaal
De publicatie Stamboom Cardinaal is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 22.313 personen. Vanwege privacy zijn 235 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 3 januari 2013.


Genealogie Cardinaal

De stamvader van deze familie Cardinaal is Janszoon Nan (Nen) die geboren werd in Westzaan rond 1470. Aan het eind van de 18de. eeuw is de familie uit de Zaanstreek vertrokken. Toen leefde Cornelis Cardinaal die driemaal getrouwd was. Buiten twee jong gestorven kinderen had hij drie zoons die zich ieder in een ander deel van Nederland vestigde.
Cornelis 1781-1858 ging naar Almelo en vestigde de Almelose tak, Klaas 1787-1863 vestigde een tak in Utrecht en Jacob 1793-1884 streek neer in Groningen en hier kwam de Groningse tak. Er leven thans nog afstammelingen van de Groningse en Almelose takken. Uit mijn onderzoek is tevens gebleken dat er Cardinaal families hebben geleefd in Friesland onder andere in Sneek en er is een nog bloeiende familie Cardinaal in Brabant en Limburg.

Helaas is het mij tot op heden niet gelukt om deze families te koppelen aan de Zaanse familie en het vermoeden is dan ook dat er meerdere families zijn geweest.

Dit verslag is samengesteld met het programma GensDataPro voor Windows Versie 2.7.6 van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Aanvullende informatie is afkomstig van verschillende bronnen waaronder de verzamel boekjes, " het Nederlands Patriciaat", " Het Dag Verhaal van Aafje Gijsen" van J.W. van Sante, het "Memoriaal van de Familie Cardinaal" aangelegd in januari 1782 door Cornelis Cornelisz. Cardinaal en verdere informatie van aangetrouwde families. Ik ben vooral mevrouw E.D. Heynis - Renssen een extra woord van dank schuldig voor haar diepgaand onderzoek naar de Zaanse Doopsgezinde families. Ook alle leveranciers van informatie via het Internet dank ik alhoewel het ondoenlijk is om een ieder persoonlijk te memoreren. (1639)

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van C.N. Cardinaal
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!