Stamboom De Kanter

Foto van C.N. Cardinaal
De publicatie Stamboom De Kanter is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 5.395 personen. Vanwege privacy zijn 997 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 4 januari 2013.


Onder degenen die enige tijd na de verovering van de stad Brugge (B) door Parma in 1584 naar de Noordelijke Nederlanden uitweken, behoorde ook Philips de Kanter met zijn vrouw en kinderen samen met zijn zuster Elisabeth. Waarom zij zich in Zierikzee hebben gevestigd is ons niet bekend geworden.
Hun vader Jacobus de Cantere (1535-1582) en moeder Maria Kelderman (ovl. voor 1582) mochten dit niet meer meemaken.
Voorzover de leden van de familie de Kanter vereniging hebben kunnen vinden stamt de familie af van deze Philips Jacobsz. de Cantere die werd geboren te Brugge omstreeks 1560 en van beroep kleermaker was.
De samensteller van deze stamboom is een zoon van Betsy Louise Mathilde de Laat de Kanter en Nicolaas Cornelis Cardinaal.

Er zijn vele bronnen geraadpleegd om deze familie stamboom samen te stellen. Een belangrijke basis was het "Blauwe Boekje" van het CBG te Den Haag 57e jaargang 1971 (242-285). Verder veel Internet sites, boeken, archieven en verder onderzoek.
Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam binnen deze publicatie verzoeken wij u contact te leggen met de auteur, via deze website, waarna de nodige actie zal worden ondernomen om uw gegevens te verwijderen. (1639)

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van C.N. Cardinaal
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!