Stamboom As(s)man(n) - Ransbach(D)/H'bosch/Z'bergen

Foto van Kees J.C.P.A. Goverde
De publicatie Stamboom As(s)man(n) - Ransbach(D)/H'bosch/Z'bergen is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 257 personen. Vanwege privacy zijn 318 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 19 januari 2020.


Vanaf 1770 hebben we de stamlijn Assmann kunnen traceren in Zurbach (Pruissen). De gebroeders Peter Wilhelm (1834) en Carl Joseph (1836) Assmann komen uit het gebied in Duitsland waar veel aardewerk gemaakt wordt (Pruissen). Rondom 1865 gaan zij om een af andere reden in Nederland werk zoeken. Peter Wilhelm vindt werk bij de spoorwegen in Roosendaal en Carl Joseph gaat werken in de glas- en porseleinindustrie in 's-Hertogenbosch. In 2010 heb ik in het familiearchief ontdekt dat er personen zijn die de naam Assmann ook met één S en één N schreven. Een aantal van die personen heb ik, na nogal wat speurwerk, weten te traceren en heb tevens daarmee een stamlijn in België gevonden. Weer een leuke aanvulling!

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!