Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen

Foto van Frits Derksen
De publicatie Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 23.106 personen. Vanwege privacy zijn 896 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 30 mei 2023.


De oudst bekende voorvader van de familie Derksen is Mathias Heijn Mettensoon, ook wel Mathias Heijnen genaamd. Mathias Heijnen is mogelijk ca. 1530 geboren in Lull, Venray. Mathias Heijnen is getrouwd met Meth en heeft ten minste twee zonen genaamd Jan en Hermen Heijnen, geboren ca. 1560 in de buurtschap Lull te Venray. Jans zoon, Derick, vestigt zich in 1649 in Horst alwaar hij een boerderij koopt met de naam 'Olieslaegers'. Derick Jansz Heijnen (den Olieslaeger) is de naamgever van de familie Derksen. Zijn kinderen krijgen het vaste patroniem Deri(ck)x. De (onwettige) achterachterachterkleinzoon van Derick Jansz Heijnen, te weten Jacobus Derix, vestigt zich in 1784 in Huissen waar zijn achternaam Derix als Derksen wordt geschreven. Zijn kinderen behouden de naam Derksen. De (wettige) halfbroer van Jacobus, te weten: Joannes Derix, is verantwoordelijk voor het nageslacht van de familie Derikx in Horst en omgeving. Bovenstaande gegevens zijn vervat in een boek, te weten: Heijnen tot Lull, een onderzoek naar de herkomst en geschiedenis van de families Heijnen, Derikx en Derksen uit Noord-Limburg, 2017.

Het bestand bevat ook veel gegevens over de families Balder (Broek op Langedijk), Coelen (Utrecht, Maastricht en Bemelen), Derikx (Horst), Van der Linden (Lekkerkerk), Van Mirlaer (Meerlo) en Van Reenen/Van Deutekom (Rhenen). Ik benadruk dat dit bestand al mijn onderzoeksgegevens bevat ('work in progress'). Ook hypotheses en nog te onderzoeken filiaties. Ik maak regelmatig updates; gegevens en relaties kunnen veranderen. Ik raad u aan alle gegevens zelf te controleren door altijd de originele bronnen te raadplegen!

Algemene bronnen:

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Frits Derksen
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!