Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen

Bild von Frits Derksen

Die Veröffentlichung Stamboom Derikx, Derksen en Heijnen wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf) und besteht aus 22.852-Personen. Wegen Privatsphäre werden 1.057-Personen nicht sichtbar gemacht. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik.


De oudst bekende voorvader van de familie Derksen is Mathias Heijn Mettensoon, ook wel Mathias Heijnen genaamd. Mathias Heijnen is mogelijk ca. 1530 geboren in Lull, Venray. Mathias Heijnen is getrouwd met Meth en heeft ten minste twee zonen genaamd Jan en Hermen Heijnen, geboren ca. 1560 in de buurtschap Lull te Venray. Jans zoon, Derick, vestigt zich in 1649 in Horst alwaar hij een boerderij koopt met de naam 'Olieslaegers'. Derick Jansz Heijnen (den Olieslaeger) is de naamgever van de familie Derksen. Zijn kinderen krijgen het vaste patroniem Deri(ck)x. De (onwettige) achterachterachterkleinzoon van Derick Jansz Heijnen, te weten Jacobus Derix, vestigt zich in 1784 in Huissen waar zijn achternaam Derix als Derksen wordt geschreven. Zijn kinderen behouden de naam Derksen. De (wettige) halfbroer van Jacobus, te weten: Joannes Derix, is verantwoordelijk voor het nageslacht van de familie Derikx in Horst en omgeving. Bovenstaande gegevens zijn vervat in een boek, te weten: Heijnen tot Lull, een onderzoek naar de herkomst en geschiedenis van de families Heijnen, Derikx en Derksen uit Noord-Limburg, 2017.

Het bestand bevat ook veel gegevens over de families Balder (Broek op Langedijk), Coelen (Utrecht, Maastricht en Bemelen), Derikx (Horst), Van der Linden (Lekkerkerk), Van Mirlaer (Meerlo) en Van Reenen/Van Deutekom (Rhenen). Ik benadruk dat dit bestand al mijn onderzoeksgegevens bevat ('work in progress'). Ook hypotheses en nog te onderzoeken filiaties. Ik maak regelmatig updates; gegevens en relaties kunnen veranderen. Ik raad u aan alle gegevens zelf te controleren door altijd de originele bronnen te raadplegen!

Algemene bronnen:

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationHeute in der Vergangenheit


Andere Publikationen von Frits Derksen
Testen Sie diesen Service unverbindlich

mehr als 10 Tausend Genealogen sind bereits dabei!