genealogieonline

Kwartierstaat De Jager - Smies

Foto van Frits Derksen

De publicatie Kwartierstaat De Jager - Smies is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 706 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 18 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


De kwartierstaat bevat gegevens over de voorouders van Willem Gijsbert de Jager en Wilhelmina Gerardina Smies uit Herwijnen. Het geslacht De Jager is afkomstig uit Gameren en via Deil in Herwijnen beland. Het echtpaar Reijer de Jager (1822-1901) en Cornelia van Kranenburg (1832-1877), afkomstig uit Deil,  kocht in 1860 de korenmolen annex woning in Herwijnen. Toen Reijer in 1901 stierf ging de molen naar zijn zonen Willem Gijsbert en Toon de Jager. De aan de molen gekoppelde firma kreeg de naam Gebr. De Jager. Het geslacht Smies is afkomstig uit Axel. Een aantal leden van de familie Smies hebben jaren in Veenhuizen doorgebracht.

De kwartierstaat bevat ook veel gegevens over de Friese families Jippes en Slager. De genealogie van de familie Jippes is uitgebreid beschreven in het boek van Titia Jippes-De Boer.
Titia Jippes-De Boer, De Friese familie Jippes, voorouders en nageslacht van Jan Jippes en Teatske Douwes, jan. 2016.

 
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen


De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?