Kwartierstaat De Jager - Smies

Foto van Frits Derksen

De publicatie Kwartierstaat De Jager - Smies is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 716 personen. Vanwege privacy zijn 17 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


De kwartierstaat bevat gegevens over de voorouders van Willem Gijsbert de Jager en Wilhelmina Gerardina Smies uit Herwijnen. Het geslacht De Jager is afkomstig uit Gameren en via Deil in Herwijnen beland. Het echtpaar Reijer de Jager (1822-1901) en Cornelia van Kranenburg (1832-1877), afkomstig uit Deil,  kocht in 1860 de korenmolen annex woning in Herwijnen. Toen Reijer in 1901 stierf ging de molen naar zijn zonen Willem Gijsbert en Toon de Jager. De aan de molen gekoppelde firma kreeg de naam Gebr. De Jager. Het geslacht Smies is afkomstig uit Axel. Een aantal leden van de familie Smies hebben jaren in Veenhuizen doorgebracht.

De kwartierstaat bevat ook veel gegevens over de Friese families Jippes en Slager. De genealogie van de familie Jippes is uitgebreid beschreven in het boek van Titia Jippes-De Boer.
Titia Jippes-De Boer, De Friese familie Jippes, voorouders en nageslacht van Jan Jippes en Teatske Douwes, jan. 2016.

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

  • 195 jaar geleden - Geboorte van Pier Slager (1827)
  • 209 jaar geleden - Overlijden van Ette (1813)


Andere publicaties van Frits DerksenGevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken


De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!