De temperatuur op 18 september 1909 lag tussen 10,7 °C en 17,1 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 0.7 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Trouwdag 15 juni 1937
De temperatuur op 15 juni 1937 lag tussen 12,0 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 4,2 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 0.3 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Anastasio Somoza García wordt President van Nicaragua.
16 maart » Willy Walden en Piet Muijselaar treden voor het eerst op als de dames Snip en Snap.
1 april » Aden wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
8 juni » Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.
21 september » J.R.R. Tolkien publiceert De Hobbit.
Dag van overlijden 24 maart 1990
De temperatuur op 24 maart 1990 lag tussen 4,9 °C en 11,8 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 5,9 mm neerslag gedurende 4,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
29 mei » De Akkoorden tot oprichting van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling worden ondertekend.
29 juli » Met ruim 1.200.000 bezoekers sluiten musea in Amsterdam en Otterlo hun deuren op de laatste dag ter, herinnering dat Vincent van Gogh, 100 jaar geleden overleed.
2 september » Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, goedgekeurd op 20 november 1989, wordt van kracht.
26 oktober » Aan het einde van zijn driedaags bezoek aan de NAVO in Evere pleit generaal Mikhaïl Moisejev, de stafchef van de strijdkrachten van de Sovjet-Unie, voor een omvorming van de militaire blokken.
6 november » Bij een aardbeving met een kracht van 6.6 op de schaal van Richter komen zeker 21 mensen om het leven in de Zuid-Iraanse provincie Fars.
18 november » Aan de vooravond van de pan-Europese top in Parijs sluiten Italië en de Sovjet-Unie een vriendschapsverdrag, waarbij Italië een krediet van bijna 1,6 miljard gulden toezegt aan Sovjetleider Michail Gorbatsjov.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Hogervorst, "Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noordwijkerhout-van-toen/I22526.php : benaderd 30 april 2025), "Anna Maria "Annie" van Parera (1909-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.