De temperatuur op 13 februari 1908 lag tussen 0.9 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 4,3 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
25 juli » Oprichting van Oostenrijkse voetbalclub LASK Linz.
15 september » Explosie in stoomketel van kolenmijn Laura te Eygelshoven, 7 doden.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
28 december » In Messina (Italië) vallen als gevolg van een aardbeving en een tsunami meer dan 100.000 doden.
Dag van overlijden 21 mei 1909
De temperatuur op 21 mei 1909 lag tussen 8,4 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 13,7 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
25 juli » Louis Blériot vliegt als eerste Het Kanaal over.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
15 oktober » Ontploffende lading (picrinezuur) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Hogervorst, "Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo)", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/noordwijkerhout-van-toen/I22525.php : benaderd 28 april 2025), "Antonius Johannes "Antoon" van Parera (1908-1909)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.