Genealogische gegevens uit Noord-Oost Overijssel

Picture of Historische Vereniging Hardenberg en Omgeving

The publication Genealogische gegevens uit Noord-Oost Overijssel has been compiled by (contact the author) and consists of 227,555 persons. Because of privacy, 35,938 persons are not made visible. More statistical information about the publication (like numbers and dispersion of genealogical events) can be found on the statistics page.


De werkgroep genealogie van de Historische Vereniging Hardenberg en omgeving is bijna twintig jaar actief met het verzamelen, invoeren en beschikbaar stellen van gegevens uit akten van de Burgerlijke Stand, eerst uit akten van de B.S. Hardenberg (Ambt en Stad) en na de gemeentelijke herindeling in 2001 ook uit de B.S. Avereest en Gramsbergen.

Van bovenstaande gemeenten zijn alle akten die vrij zijn gegeven aanwezig op de studiezaal (op fiche en/of digitaal) en ingevoerd in Pro-Gen, het programma dat de vereniging gebruikt om deze gegevens voor stamboomonderzoek in op te slaan.

Omdat er genealogisch sterke verbondenheid is met Ommen zijn we nu bezig om ook de gegevens uit de Burgerlijke Stand van Ommen (Stad en Ambt) hieraan toe te voegen.

Naast gegevens uit de vrijgegeven akten van de Burgerlijke Stand beschikt de vereniging ook over de DTB boeken van kerken in deze en veel omliggende plaatsen in Nederland en Duitsland. Want niet alleen met Ommen is er een sterke genealogische band, ook met omringende plaatsen in de Niedergrafschaft Bentheim, in de tegenwoordige samtgemeinde Emlichheim, Uelsen en Neuenhaus is die er.

With Quick Search you can search by name, first name followed by a last name. You type in a few letters (at least 3) and a list of personal names within this publication will immediately appear. The more characters you enter the more specific the results. Click on a person's name to go to that person's page.


Index of surnames
Today in the past


Other publications by Historische Vereniging Hardenberg en Omgeving


Collections

This publication is part of the following collection(s):

Logo Genealogie Online collectie Population reconstructionsPopulation reconstructions

Publications that represent population reconstructions of families and residents of a particular place or region.Try the service without any obligation

more than 10 thousand genealogists preceded you!