Stamboom Simmers uit Zierikzee en Stavenisse in Zeeland

Foto van Hans Middendorp
De publicatie Stamboom Simmers uit Zierikzee en Stavenisse in Zeeland is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 22.735 personen. Vanwege privacy zijn 2.104 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 25 december 2021.


Deze genealogie beschrijft de nazaten van Pieter Simmer, geboren ca. 1730, en getrouwd in 1752 met Janna Margaretha Verburg. De genealogische informatie is gebaseerd op internetstudie, met name 'genlias' / 'wiewaswie', 'zeeuwen gezocht' en andere op internet gepubliceerde stambomen. Caveat Emptor! Correcties & aanvullingen zijn natuurlijk altijd welkom.

Hoewel de naam Simmers niet heel zeldzaam is in Nederland, lijkt het toch te gaan om meerdere stamlijnen zonder verwantschap. Behalve rond Gouda en Tilburg, worden er ook veel Simmers'en aangetroffen in Friesland: simmer betekent 'zomer' in het Fries.
Ook is gesuggereerd dat Simmer een verbastering zou zijn van Zimmer, en Simmers betekent dan: van Simmer/Zimmer. Bij de Admiraliteit van Zeeland hebben ook verschillende Duitsers met de naam Simmers aangemonsterd, met mogelijk een verbinding naar de lijn Simmers rond Voorne, maar niet naar de lijn Simmers rond Zierikzee.

De meest waarschijnlijke mogelijkheid is dat de Zeeuwse Simmers'en op-één-of-andere manier uit Noord-Engeland of Schotland zijn overgekomen. De naam Simmers (of Symers etc.) komt daar veel voor. Er is ruim tweehonderd jaar een Schotse handelskolonie geweest in Veere. Een indicatie voor een link met Schotland via Veere is ook de achternaam van de echtgenote van de oudst bekende zeeuwse Simmers (Pieter Simmers 1735), die zowel geschreven werd als Torback en als Verburg/Voorborg een verbastering zou zijn van Torback. Zie bijvoorbeeld: http://www.veere-schotland.nl/

* Hans Middendorp is een achter-achterkleinzoon van Frederik Simmers b.1820 x Adriana Lukaart b.1825.

Vorige update:

2.067 personen (sept 2015)

2.215 personen (feb 2017)

5.966 personen (april 2019)

6.237 personen (15 april 2020)

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Hans Middendorp

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Hans Middendorp

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!