De temperatuur op 13 februari 1923 lag tussen -6 °C en 2,3 °C en was gemiddeld -0.8 °C. Er was 6,5 uur zonneschijn (66%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 juni » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland.
23 juni » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Rapid Boekarest.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
8 november » In München vindt de Bierkellerputsch plaats onder leiding van Adolf Hitler.
23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
Trouwdag 21 januari 1948
De temperatuur op 21 januari 1948 was gemiddeld 0.9 °C. Er was 3,2 mm neerslag gedurende 1,5 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
20 juni » De geallieerden voeren in West-Duitsland de D-mark in.
24 september » De Honda Motor Company wordt opgericht.
3 november » De krant Chicago Tribune komt uit met de grote kop 'Dewey defeats Truman', maar Truman won de verkiezingen.
1 december » President José Figueres Ferrer schaft het leger van Costa Rica af.
19 december » Begin van de tweede Nederlandse politionele actie in Indonesië.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Dag van overlijden 26 augustus 1990
De temperatuur op 26 augustus 1990 lag tussen 12,8 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 17,6 °C. Er was 3,7 uur zonneschijn (26%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
22 maart » Kapitein Hazelwood van de olietanker Exxon Valdez, die in 1989 voor de kust van Alaska een milieuramp veroorzaakte, wordt veroordeeld tot 1000 uur meehelpen bij de schoonmaak van de vervuilde stranden.
7 augustus » De Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsbeweging ANC beslist om alle gewapende acties gericht tegen de regering op te schorten.
24 september » Zambia krijgt een meerpartijenstelsel, zo kondigt president Kenneth Kaunda aan.
28 oktober » In Ivoorkust boekt de aftredende president Félix Houphouët-Boigny een ruime verkiezingsoverwinning.
18 november » Aan de vooravond van de pan-Europese top in Parijs sluiten Italië en de Sovjet-Unie een vriendschapsverdrag, waarbij Italië een krediet van bijna 1,6 miljard gulden toezegt aan Sovjetleider Michail Gorbatsjov.
2 december » Samen met een Belgische parlementaire delegatie landen in Zaventem vierentwintig Belgische gijzelaars die vier maanden in Irak en Koeweit hebben vastgezeten.
Dag van begraven 1 september 1990
De temperatuur op 1 september 1990 lag tussen 12,7 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
23 april » Li Peng, de Chinese eerste minister, brengt een vierdaags staatsbezoek aan de Sovjet-Unie. Het is de eerste keer sinds 1964 dat de Sovjet-Unie zo'n hoog Chinees bezoek krijgt.
29 juli » Met ruim 1.200.000 bezoekers sluiten musea in Amsterdam en Otterlo hun deuren op de laatste dag ter, herinnering dat Vincent van Gogh, 100 jaar geleden overleed.
12 september » Tegen België speelt het voetbalelftal van de Duitse Democratische Republiek zijn allerlaatste interland uit de geschiedenis.
27 september » Voor de eerste keer sinds 14 februari 1989 verschijnt de Britse schrijver Salman Rushdie, bekend van De Duivelsverzen, op de televisie.
15 oktober » Tijdens de Golfoorlog verklaart de regering van Koeweit zich bereid tot het bespreken van de geschillen met buurland Irak zodra de Iraakse troepen uit het emiraat worden teruggetrokken.
22 oktober » In Rwanda zijn de rebellen die in opstand zijn gekomen tegen de regering bereid tot een wapenstilstand.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: A.R. Servaes, "Stamboom Servaes, Maastricht/Venlo/Straelen/Neuss/Düsseldorf", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-servaes/I3271.php : benaderd 30 april 2025), "Nicolaas Josephus "Sjo" Servaes (1923-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.