Regionaal Historisch Centrum Limburg, BS Overlijden; Burgerlijke Stand in Limburg, Maastricht, archief 12.059, inventarisnummer 288, 25 februari 1901, aktenummer 127
14 maart » De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.
30 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalbond ("Asociación Uruguaya de Fútbol")
29 mei » Ndjamena, de hoofdstad van het Afrikaanse land Tsjaad, wordt gesticht door de Franse commandant Émile Gentil onder de naam Fort Lamy.
1 augustus » SCH 282 Dina Elisabeth zinkt, 9 doden.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
Dag van overlijden 24 februari 1901
De temperatuur op 24 februari 1901 lag tussen -1.3 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Bron: KNMI
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
24 juni » Oprichting van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion in Brighton.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
22 juli » Servië herstelt de diplomatieke betrekkingen met Montenegro.
14 september » Drie wetenschappers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewoon volledig lichaam van een mammoet.
28 november » Vergaan van het vrachtschip Mesacria op de Noordzee, 11 doden. In diezelfde storm slaan op de loodskotter Eems no. 2 door een zware zee 6 bemanningsleden over boord.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: A.R. Servaes, "Stamboom Servaes, Maastricht/Venlo/Straelen/Neuss/Düsseldorf", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-servaes/I775.php : benaderd 30 april 2025), "Gertrudis Servaes (1900-1901)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.