Stamboom Gruwel-Reesink

Foto van Henk Reesink
De publicatie Stamboom Gruwel-Reesink is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 51.917 personen. Vanwege privacy zijn 1.571 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 26 mei 2023.


De site Gruwel-Reesink gebruikt het menu "notities" om meer dan 20-duizend verwijzingen te vermelden naar bronnen die in hetzelfde menu toegankelijk worden weergegeven.

________________________________________________________________________________________________________________________

 

Beste lezer, welkom op deze site waarin veel informatie over de stamboom Gruwel-Reesink. Deze stamboom is in ontwikkeling en is een vervolg op de uitgifte van mijn boek "Gruwel in de parel van de Achterhoek." Dit boek ligt ter inzage bij het archief Vereniging Oud Vorden

De naam van deze site "Gruwel-Reesink" is gekozen om duidelijk onderscheid te maken. Er is namelijk een andere stamboom Reesink die al omstreeks 500 na Chr. is ontstaan. Het was een periode in de geschiedenis toen de Saksen door de Franken noordwaarts werden verdreven. Een tijd waarin veel families vluchtten vanuit het gebied Rees (bij Emmerich) de Achterhoek in. Zo kwamen 14 families aan bij het dorpje Vasse. Daar kreeg één familieclan vanuit Rees de toevoeging "ink" (dat "behorend tot" betekend) en zodoende is in de 5e eeuw de naam Reesink ontstaan. ("Rees" is herleid van rijsje of riesje dat twijg betekend, dus naar de begroeiing van de Rijnoevers bij Rees.)

Ruim 1200 jaar later heeft een voorouder Teunis Gerritsen Gruwel zich in 1726 laten vernoemen naar de boerderij 't Reseinck (Reesink). Zo heeft de stamboom Gruwel (oorsprong Vorden) een nieuwe naam gekregen, niet te verwarren met de stamboom Reesink. (Oorsprong Vasse.) 

Aanvullingen en/of correcties zie ik graag graag via het mailadres henk@reesink.link

    

 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!