genealogieonline

Stamboom Gruwel-Reesink

Bild von Henk Reesink

Die Veröffentlichung Stamboom Gruwel-Reesink wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf). Die Datensammlung umfasst 16.346 Personen. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik.


Onbetrouwbare weergave "Indicator bronvermeldingen"

Bronnen die niet door genealogieonline gelezen kunnen worden zijn zonder reden als "onbevredigend" gekwalificeerd. De score is daarom onbetrouwbaar te noemen, immers er zijn zeer goede stambomen met een onterechte score "onbevredigend".

Daarbij wordt helaas alleen op de kwantiteit beoordeeld. Het aantal leesbare bronvermeldingen wordt geteld zonder inhoudelijke toetsing.

N.B: de leesbaarheid van bronnen wordt bepaald door het gebruik van software, dus niet door de keuze van de gebruiker. (Voor genealogieonline is bepaalde software onleesbaar omdat sommige software de weergave van bronnen alleen in het menu "notities" toestaat!)

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Beste lezer, welkom op deze site waarin veel informatie over de stamboom Gruwel-Reesink. Deze stamboom is in ontwikkeling en is een vervolg op de uitgifte van mijn boek "Gruwel in de parel van de Achterhoek." Dit boek ligt ter inzage bij het archief Vereniging Oud Vorden

De naam van deze site "Gruwel-Reesink" is gekozen om duidelijk onderscheid te maken. Er is namelijk een andere stamboom Reesink die al omstreeks 500 na Chr. is ontstaan. Het was een periode in de geschiedenis toen de Saksen door de Franken noordwaarts werden verdreven. Een tijd waarin veel families vluchtten vanuit het gebied Rees (bij Emmerich) de Achterhoek in. Zo kwamen 14 families aan bij het dorpje Vasse. Daar kreeg één familieclan vanuit Rees de toevoeging "ink" (dat "behorend tot" betekend) en zodoende is in de 5e eeuw de naam Reesink ontstaan. ("Rees" is herleid van rijsje of riesje dat twijg betekend, dus naar de begroeiing van de Rijnoevers bij Rees.)

Ruim 1200 jaar later heeft een voorouder Teunis Gerritsen Gruwel zich in 1726 laten vernoemen naar de boerderij 't Reseinck (Reesink). Zo heeft de stamboom Gruwel (oorsprong Vorden) een nieuwe naam gekregen, niet te verwarren met de stamboom Reesink. (Oorsprong Vasse.) 

Heeft u opmerkingen, aanvullingen en/of correcties dan verneem ik dat graag via  henk@reesink.link

    

 


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser Publikation


GeschichtenHeute in der Vergangenheit
Gefundene Online-Scans Scans zoeken

Übereinstimmungen gefunden Aanknopingspunten tussen stambomen


Opfer des Zweiten WeltkriegsDer Zugriff auf die Bilder der Publikation ist vom Autor eingeschränkt.

Wenn Sie von dem Autor/der Autorin eingeladen sind, können Sie sich anmelden und den privaten Bereich anschauen.
Testen Sie diesen Service unverbindlich

mehr als 7.500 Ahnenforscher sind bereits dabei!


Das Einloggen in den privaten Teil dieser
Publikation ist nur auf Einladung durch den
Autor möglich!


Abbrechen


Haben Sie Ihr Passwort vergessen?