genealogieonline

BUURSINK - stamboom van een Twentse familie

Foto van John Buursink

De publicatie BUURSINK - stamboom van een Twentse familie is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 1.723 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Stamboom BUURSINK - een Twentse familie

Deze publicatie gaat over de stamboom van de familie Buursink. De Buursinks zijn vanouds een Twents boerengeslacht.  Ze woonden eeuwenlang op twee boerderijen Buursink, het Groot Buursink en het Klein Buursink, vlak naast elkaar gelegen in het hart van het dorpje Buurse.  Buurse ligt in het uiterste zuidoosten van Twente op een “drielandenpunt”: het grensgebied van Overijssel (Twente), Gelre, en Westfalen.  De beide boerderijen Buursink liggen hemelsbreed niet meer dan vier km van de Duitse grens.  De twee boerderijen bestaan nog steeds, maar ze worden nu niet meer door Buursinks bewoond.

De stamboom Buursink, zoals hier gepresenteerd, vormt de basis voor de geschiedenis van de familie Buursink. Deze stamboom omvat alle mensen met de naam Buursink. Het gaat in principe om alle nakomelingen van Willem (Welmer) Buerskens uit de 16eeeuw, voor zover zij de familienaam dragen.  Dit omvat ook kinderen van ongehuwde moeders (twee gevallen), en mensen die de naam Buursink hebben aangenomen door adoptie of door huwelijk (enkele gevallen). Vrouwelijke nakomelingen  die de naam Buursink hebben verwisseld voor een andere naam en anderen zoals Buursink/ Smalenbroek zijn slechts één generatie verder vervolgd.  De Klein Buursink's vormen een wezenlijk deel van de familie Buursink en ze zijn hier geheel opgenomen, in de Haaksbergen tak.  Er zijn in totaal ruim 700 personen met de naam Buursink (geweest).  Verder komen hier ruim 1300 leden van aangetrouwde families aan de orde. 

We hebben de Buursink stamboom ingedeeld in zes delen, elk met zijn eigen stamvader, als volgt: 

Alle nu levende Buursinks behoren tot de laatste vier takken. We geven hier persoonsgegevens tot en met generatie XII, ongeveer het niveau van uw grootvader.  

Deze publicatie is beperkt tot de primaire stamboom gegevens van de Buursinks en van aangerouwde families.  Alle brongegevens en andere, meer gedetailleerde informatie betreffende elke Buursink zijn beschikbaar in boekvorm.  Dit is het Buursink boek:  

Buursink, John, 2003.  Buursink – Kroniek van een Twentse familie.  626 p., Van Deinse Instituut, Enschede.      ISBN 90-74064-205.

Een gering aantal exemplaren van dit boek is nog beschikbaar.  Als u geïnteresseerd bent, stuur dan een email naar john@buursink.org

Bij deze Buursink stamboom zijn zes apart staande VERHALEN toegevoegd, met als focus een bepaalde Buursink of Buursinks over wie ik speciaal genealogisch onderzoek heb gedaan.  

 

 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden


Andere publicaties van John BuursinkGevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen


De toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?