genealogieonline

Stamboom VAN BUERSE - een middeleeuwse familie

Foto van John Buursink

De publicatie Stamboom VAN BUERSE - een middeleeuwse familie is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 426 personen. De auteur gebruikt voor het beheer van de gegevensverzameling GensDataPro. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Stamboom VAN BUERSE – een middeleeuwse familie 

Deze publicatie gaat over de familie van Buerse die leefde in de periode van ca 1200 tot ca 1650 in Twente, Gelre en Westfalen. De stamboom is gebaseerd op alle familie-informatie die redelijk toegankelijk is in de Nederlandse en Duitse archieven in de vorm van regesten of kopieën van oorkonden en zegels. De beschikbare gegevens zijn beperkt.  We beschouwen de opstelling van de oudste vijf generaties daarom als onzeker, dit betreft alle personen die zijn geïdentificeerd als “de Burse”.  De genealogie van recentere personen, met de naam “van/von Buerse”, is vrij zeker tot zeker.  Het is absoluut mogelijk om in bepaalde gevallen tot een andere genealogische interpretatie van de basisgegevens te komen.

Het geslacht v Buerse omvat tenminste 125 personen, verdeeld over 14 generaties.  Er zijn ca 75 manlijke en ca 50 vrouwelijke v Buerse’s met name bekend.  Verder zijn meer dan 50 families bekend die verwant zijn aan v Buerse, waaronder enkele waarmee de v Buerse’s over vele generaties nauwe relaties onderhielden.  We wijzen er verder nog op dat in de "Persoonlijke Gegevens" onder het hoofd "beroep" vaak veel andere gegevens zijn vermeld. In deze publicatie zijn de v Buerse’s systematisch georganiseerd per tak.  

Er zijn twee hoofdtakken: een Nederlandse (Twente, Gelre) en een Duitse hoofdtak (Westfalen), beide onderverdeeld in vier takken en genoemd naar een typische woonplaats, als volgt: 

 

De Nederlandse hoofdtak:         Diepenheim tak, stamvader Robertus de Burse,

                  Groenlo tak, stamvader Godefridus de Burse,

                  Winterswijk tak, stamvader Evert van Buerse,

                  Haaksbergen tak, stamvader Arnd van Buerse

De Duitse hoofdtak                   Ahaus tak, stamvader Philippus de Burse,

                 Ottenstein tak, stamvader Frederick van Buerse,

                 Steinfurt tak,stamvader Lambertus de Burse,

                 Nienborg tak, stammoeder Cunegundis de Burse.

Deze publicatie presenteert alleen de stamboom v Buerse.  Alle brongegevens over v Buerse personen, samen met gedetailleerde analyses van iedere van Buerse, en ook een index van personen zijn beschikbaar in boekvorm. Raadpleeg daarvoor het recentelijk gepubliceerde boek: 

            Buursink, John, 2018. Genealogie van Buerse- Een middeleeuwse familie in Twente, Gelre en Westfalen. 

            401 p. Enschede, BoekenGilde.  ISBN 978-94-6323-335-4

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel, of via deze url: 

https://www.boekengilde.nl/boekenshop/genealogie-van-buerse/

 Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!