Henglias; de verzamelde data van de Hengelose bevolking

Foto van Jan Verkade
De publicatie Henglias; de verzamelde data van de Hengelose bevolking is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 82.301 personen. Vanwege privacy zijn 13.934 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 21 april 2024.


Henglias gaat over de inwoners van het Overijsselse Hengelo tot ongeveer 1950. Deze gegevens vindt u ook op www.henglias.nl
De oudste data stammen uit de doop- en trouwboeken vanaf 1643.

Al meer dan 96.000 Hengeloërs* hebben hier hun plaats gevonden en dat aantal groeit nog iedere dag.
*Hengeloërs betekent in dit verband: personen (of hun partners) die in Hengelo zijn geboren/getrouwd/overleden of er hebben gewoond.

Haakjes om de naam van een persoon (zie voorbeeld) betekent, dat deze eigenlijk buiten het bereik van Henglias valt, maar wél van belang is om de samenhang te tonen

Meld u aan voor de Henglias-pagina op Facebook met bijna elke dag nieuwe berichten!


Zijn uw ouders of grootouders in Hengelo geboren of overleden?
Trouwden uw ouders of grootouders wellicht in Hengelo?
Woonde uw familie in Hengelo of wonen ze er nog?

Laat het ons weten!     KLIK HIER OM EEN BERICHT TE VERSTUREN
(uw privacy is gewaarborgd; in leven zijnde personen zijn niet zichtbaar)


In 2007 is Wim den Oudsten (1965-2020) begonnen met het verzamelen van de gegevens. Na diens overlijden in februari 2020 werd Henglias voortgezet door Robert Einhaus en sinds december 2020 door (achtste generatie HengeloërJan Verkade. 

In deze publicatie vindt u, behalve al die namen, ook overzichten van Hengelose oorlogsslachtoffers, kunstenaars, burgemeesters en kerkelijke voorgangers. Kijk daarvoor hieronder bij VERHALEN.

Heeft u vragen of opmerkingen over Henglias, dan horen wij dat graag van u.
Gegevens overnemen mag best, maar vermeldt dan wél Henglias als uw bron.