Vraag/antwoord » Wat betekent "Wel aangeleverd, niet gekoppeld"? Waarom zie ik mijn geuploade foto's niet?

Als u na het aanleveren van afbeeldingen en bijwerken van uw publicatie veel foto's ziet staan onder de kop  "Wel aangeleverd, niet gekoppeld" in de "Afbeeldingen galerij meldingen" pagina (de link vindt u in het e-mailbericht omtrent het bijwerken van uw publicatie) dan betekent dit dat u afbeeldingen heeft aangeleverd die niet teruggevonden worden in het door u aangeleverde GEDCOM bestand.

U kunt namenlijk niet zo maar afbeeldingen uploaden, deze moeten gekoppeld zijn aan personen in uw GEDCOM bestand. Ook moeten de namen van de bestanden die u aanlevert precies overeenkomen met de bestandsnamen in het GEDCOM bestand.

Als u de afbeeldingen in uw stamboomprogramma heeft gekoppeld aan personen dan komen deze referenties automatisch in het GEDCOM bestand terecht.

U kunt dit controleren door het GEDCOM bestand te openen in Kladblok/Notepad en te zoeken naar een constructie als de volgende:
0 @I12345@ INDI
1 NAME Gerardus/Graficus/
1 SEX M
...
1 OBJE
2 FORM jpg
2 FILE scan2345329.jpg
2 TITL DTB scan, akte 123

In dit stukje GEDCOM ziet u de INDIviueel met NAME Gerardus "Graficus" van het Mannelijke geslacht. Aan zijn persoon hangt een afbeelding van het type JPG met de naam "scan2345329.jpg" en titel "DTB scan, akte 123". De afbeelding zelf zit overigens niet in het GEDCOM bestand!

Als u geen "2 FILE" vindt in uw GEDCOM bestand dan staan er geen koppelingen naar afbeeldingen in uw GEDCOM. Controleer dan de instellingen van uw stamboomprogramma en zoek in de help van het stamboomprogramma hoe u met foto's moet omgaan.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen

Doorzoek alle vragen en antwoorden