Vraag/antwoord » Wat betekent "Wel aangeleverd, niet gekoppeld"? Waarom zie ik mijn geuploade foto's niet?
Als u na het aanleveren van afbeeldingen en bijwerken van uw publicatie veel foto's ziet staan onder de kop "Wel aangeleverd, niet gekoppeld" in de "Afbeeldingen galerij meldingen" pagina (de link vindt u in het e-mailbericht omtrent het bijwerken van uw publicatie) dan betekent dit dat u afbeeldingen heeft aangeleverd die niet teruggevonden worden in het door u aangeleverde GEDCOM bestand.
U kunt namenlijk niet zo maar afbeeldingen uploaden, deze moeten gekoppeld zijn aan personen in uw GEDCOM bestand. Ook moeten de namen van de bestanden die u aanlevert precies overeenkomen met de bestandsnamen in het GEDCOM bestand.
Als u de afbeeldingen in uw stamboomprogramma heeft gekoppeld aan personen dan komen deze referenties automatisch in het GEDCOM bestand terecht.
U kunt dit controleren door het GEDCOM bestand te openen in Kladblok/Notepad en te zoeken naar een constructie als de volgende:
0 @I12345@ INDI 1 NAME Gerardus/Graficus/ 1 SEX M ... 1 OBJE 2 FORM jpg 2 FILE scan2345329.jpg 2 TITL DTB scan, akte 123
In dit stukje GEDCOM ziet u de INDIviueel met NAME Gerardus "Graficus" van het Mannelijke geslacht. Aan zijn persoon hangt een afbeelding van het type JPG met de naam "scan2345329.jpg" en titel "DTB scan, akte 123". De afbeelding zelf zit overigens niet in het GEDCOM bestand!
Als u geen "2 FILE" vindt in uw GEDCOM bestand dan staan er geen koppelingen naar afbeeldingen in uw GEDCOM. Controleer dan de instellingen van uw stamboomprogramma en zoek in de help van het stamboomprogramma hoe u met foto's moet omgaan.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.