genealogieonline

Genealogie Wiebus

Foto van Sandra Wiebus

De publicatie Genealogie Wiebus is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 2.168 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 313 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Mijn familie heeft haar roots liggen in zowel NL-Indië, Nederland als Duitsland en België.
Mijn bloedlijn met de familie Wiebus (vaders kant) gaat via NL-Indië terug naar Duitsland, Holten, Biefang. De familie heeft voor zover mij bekend is af 14e eeuw een boerderij gehad op het kloosterrein van het hertogdom van Kleef. Generaties hierna is de boerderij en het terrein aan Ruhrtechniek verkocht. De familie Wiebus is door de jaren heen verspreid mn in Duitsland, Engeland, Amerika maar ook in Nederland. De naam Wiebus zal een verbastering zijn van Wyde; Weide De naam Wiebus werd in het verre verleden (tm 17e eeuw) ook wel geschreven als Wibus, Wiebes, Wiebusch, Wybus, Wybes maar ook Wit Bausch.
Mijn bloedlijn (moeders kant) met de familie Visser liggen van oorsprong in Nederland. De familie Boeijkens (moeders kant) gaat terug van Nederland naar België en de familie van der Hout (vaders kant) liggen van oorsprong in Nederland.
Mijn bloedlijn (vaders kant) met de familie Lagarde gaat via Nederlands-Indië naar Nederland en vind haar oorsprong in Frankrijk.
Hartelijk dank ik al die mensen die de afgelopen jaren contact met mij hebben gehad of nog steeds contact met me hebben om telkens weer een vraag te beantwoorden zodat de lijst van onduidelijkheden kleiner wordt.
In het speciaal de hulp die ik heb gehad van familysearch.com, div.mensen uit de bloedlijn die ik heb met de families Wiebus uit Duitsland, de familie Boeijkens en Lagarde. Veel onderzoek heb ik gedaan op internet, waaronder afschriften van kerkboeken, landelijke en regionale archieven in NL, wiewaswie & het NL Indisch archief, krantenarchieven in Den Haag. Deze laatste heb ik meerdere malen bezocht. Maar ook de tal van andere mogelijkheden die er zijn in de genealogie.

Ik ben er zeker van dat de Wiebus Genealogie niet geheel foutloos of compleet is in het parenteel daarom nodig ik iedereen (voor zover u nog niet heeft gereageerd of bent benaderd door mij) dan ook uit om mij te voorzien van de voor mij nog onbekende aanvullingen die alle nog ontbrekende aansluitingen, uitbreidingen nog meer compleet maakt.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!