généalogieonline

Genealogie Wiebus

Photo de Sandra Wiebus

La publication Genealogie Wiebus est composée par (contacter l'auteur). L'ensemble de données se compose de 2 454 personnes , pour cause de vie privée les détails de 319 personnes ne sont pas publiés. On peut trouver plus d'informations sur la publication (comme nombre et étalement d'événements généalogiques) à la page sous statistiques. Vous trouverez la liste des sources utilisés à la page sources.


Mijn familie heeft haar roots liggen in zowel NL-Indië, Nederland als Duitsland, België en Frankrijk
Mijn bloedlijn met de familie Wiebus (vaders kant) gaat via NL-Indië terug naar Duitsland, Holten, Biefang waar haar Oorsprong is. De familie heeft aldaar op het kloosterterrein van het Hertogdom Kleef een boerderij gehad, de oudste van Biefang, het Wybeshof. Generaties hierna is de boerderij en het terrein aan Ruhrtechniek verkocht. De familie Wiebus is door de jaren heen verspreid mn in Duitsland, Engeland, Amerika maar ook in Nederland. De naam Wiebus zal een verbastering zijn van Wyde; Weide De naam Wiebus werd in het verre verleden (tm 17e eeuw) ook wel geschreven als Wibus, Webes, Wiebes, Wiebusch, Wybus, Wybes maar ook Wit Bausch.
Mijn bloedlijn (moeders kant) met de familie Visser liggen van oorsprong Op Ameland, Nederland. De familie Boeijkens (moeders kant) gaat terug van Nederland naar België, Frankrijk en de familie van der Hout (vaders kant) kent haar oorsprong in Nederland.
Mijn bloedlijn (vaders kant) met de familie Lagarde gaat via Nederlands-Indië naar Nederland en vind haar oorsprong in Frankrijk.
Hartelijk dank ik al die mensen die de afgelopen jaren contact met mij hebben gehad of nog steeds contact met me hebben om telkens weer een vraag te beantwoorden zodat de lijst van onduidelijkheden kleiner wordt.
In het speciaal, de hulp die ik heb gehad van familysearch.com, veel gelieerde mensen uit de bloedlijn die ik heb met de families Wiebus uit Duitsland, de familie Boeijkens, Visser en Lagarde. Veel onderzoek heb ik gedaan op internet, alsook het onderzoeken van diverse kerkboeken, landelijke en regionale archieven in NL, wiewaswie & het NL Indisch archief, krantenarchieven in Den Haag. Deze laatste heb ik meerdere malen bezocht. Maar ook de tal van andere mogelijkheden die er zijn in de genealogie.

Ik ben er zeker van dat de Wiebus Genealogie niet geheel foutloos of compleet is in het parenteel daarom nodig ik iedereen (voor zover u nog niet heeft gereageerd of bent benaderd door mij) dan ook uit om mij te voorzien van de voor mij nog onbekende aanvullingen die alle nog ontbrekende aansluitingen, uitbreidingen nog meer compleet maakt.


Index de noms de famille


Point de départ de cette publicationAujourd'hui dans le passéCollections

Cette publication fait partie des collections suivantes:

Logo Genealogie Online collectie Reconstructions de populationReconstructions de population

Publications qui représentent des reconstitutions de population et d'habitants d'un lieu ou d'une région en particulier.


Logo Genealogie Online collectie Indische Genealogische Vereniging - IGVIndische Genealogische Vereniging - IGV

Publications des membres de l'Association Généalogique des Indes Orientalles (en néerlandais).

Essayez ce service sans engagement

plus de 7 500 généalogistes vous précédée!