genealogieonline

Genealogie Wiebus

Picture of Sandra Wiebus

The publication Genealogie Wiebus has been compiled by (contact the author). The data collection consists of 2,165 persons, data about 316 individuals have not been published to protect their privacy. More statistical information about the publication (like numbers and dispersion of genealogical events) can be found on the statistics page. A list with used sources can be found on the sources page.


Mijn familie heeft haar roots liggen in zowel NL-Indië, Nederland als Duitsland en België.
Mijn bloedlijn met de familie Wiebus (vaders kant) gaat via NL-Indië terug naar Duitsland, Holten, Biefang. De familie heeft voor zover mij bekend is af 14e eeuw een boerderij gehad op het kloosterrein van het hertogdom van Kleef. Generaties hierna is de boerderij en het terrein aan Ruhrtechniek verkocht. De familie Wiebus is door de jaren heen verspreid mn in Duitsland, Engeland, Amerika maar ook in Nederland. De naam Wiebus zal een verbastering zijn van Wyde; Weide De naam Wiebus werd in het verre verleden (tm 17e eeuw) ook wel geschreven als Wibus, Wiebes, Wiebusch, Wybus, Wybes maar ook Wit Bausch.
Mijn bloedlijn (moeders kant) met de familie Visser liggen van oorsprong in Nederland. De familie Boeijkens (moeders kant) gaat terug van Nederland naar België en de familie van der Hout (vaders kant) liggen van oorsprong in Nederland.
Mijn bloedlijn (vaders kant) met de familie Lagarde gaat via Nederlands-Indië naar Nederland en vind haar oorsprong in Frankrijk.
Hartelijk dank ik al die mensen die de afgelopen jaren contact met mij hebben gehad of nog steeds contact met me hebben om telkens weer een vraag te beantwoorden zodat de lijst van onduidelijkheden kleiner wordt.
In het speciaal de hulp die ik heb gehad van familysearch.com, div.mensen uit de bloedlijn die ik heb met de families Wiebus uit Duitsland, de familie Boeijkens en Lagarde. Veel onderzoek heb ik gedaan op internet, waaronder afschriften van kerkboeken, landelijke en regionale archieven in NL, wiewaswie & het NL Indisch archief, krantenarchieven in Den Haag. Deze laatste heb ik meerdere malen bezocht. Maar ook de tal van andere mogelijkheden die er zijn in de genealogie.

Ik ben er zeker van dat de Wiebus Genealogie niet geheel foutloos of compleet is in het parenteel daarom nodig ik iedereen (voor zover u nog niet heeft gereageerd of bent benaderd door mij) dan ook uit om mij te voorzien van de voor mij nog onbekende aanvullingen die alle nog ontbrekende aansluitingen, uitbreidingen nog meer compleet maakt.


Index of surnames


Starting points in this publicationToday in the pastTry the service without any obligation

over 6000 genealogists
preceded you!