Stamboom Stolk - diverse geslachten

Foto van M.A. Stolk

De publicatie Stamboom Stolk - diverse geslachten is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 17.177 personen. Vanwege privacy zijn 18 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Dit bestand beoogt een aanzet te geven tot een volledig beeld van alle dragers met de naam Stolk en alle varianten daarop. Gegeven de massaliteit van het materiaal werd het al gauw duidelijk dat het om bij die duizenden gegevens al die losse eindjes aan elkaar te kunnen knopen wenselijk zou zijn daarbij enkele beperkingen in acht te nemen. Zo heb ik me bij vrouwelijke dragers met de naam Stolk soms beperkt tot de vermelding van hun echtgenoot en diens ouders. De legpuzzel was zo al groot en problematisch genoeg.........
Verreweg het grootste deel van mijn gegevens heb ik verzameld door eigen systematisch onderzoek van de publieke bronnen in de vorm van de grotere digitale archieven. Geraadpleegde bronnen zijn o.a. : DTB Zuid Holland,- de archieven van Rotterdam, Dordrecht, Delft, 's Gravenhage, Leiden e.a. - Genlias > WieWasWie - GaHetNa - Genealogische Verkennningen op het eiland IJsselmonde etc - Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg - FamilySearch enz.enz. Ook heb ik dankbaar gebruik gemaakt van enkele sites met betrekking tot familieberichten en grafzerken.
Daarnaast heb ik in geval van missing links tussen de door mij gevonden clusters van personen op internet incidenteel verder gezocht in diverse persoonlijke bronnen, zoals Stamboom Stolk en van Dongen - Stamboom van der Waal - Wouter Claes Genealogie - Genealogie Rijerkerk Bronner - Genealogie (Ton)Stolk e.a. Ik heb mij daarbij echter zoveel mogelijk beperkt en in een aantal gevallen persoonlijk contact met betrokkenen gezocht. Tenslotte heb ik voor de oplossing van enige probleempunten een aantal malen met succes een beroep gedaan op het Stamboom Forum binnen Genealogie Online.
Ik ben al deze bronnen veel dank verschuldigd. Een bijzonder woord van dank aan de heer Jan Achterberg met wiens medewerking en goedkeuring ik zijn Stolwijk- en Stolkergegevens in deze publicatie kon integreren.
Het resultaat van het onderzoek is dat er een aantal stamlijnen zijn te onderkennen die vooralsnog niet onderling verwant lijken. Daarnaast zijn er nog vele honderden min of meer losse personen, die nog nader geplaatst moeten worden. Ik ben mij er van bewust dat er naast de aan aanvulling van gegevens nog veel werk te doen is aan kwalitatieve verbetering bv. vermelding van bronnen en documentatie, alsmede verfraaiing met beeldmateriaal.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van M.A. Stolk

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van M.A. Stolk

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!