Koek en enkele aanverwante families » Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz. (1892-1939)

Persoonlijke gegevens Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz. 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Bronnen 8, 9

Gezin van Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.

Hij is getrouwd met Elise Jacqueline van Heek.

Zij zijn rond augustus 1925 verloofd.Bronnen 15, 16

Zij zijn getrouwd op 16 maart 1926 te Boekelo-Lonneker / Enschede, hij was toen 33 jaar oud.Bronnen 17, 18


Kind(eren):

  1. Jacob Koek  1926-2003 
  2. (Niet openbaar)


Notities over Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.


Na te zijn gepromoveerd op een gyneacologisch onderwerp wordt hij huisarts.

1921-1924 Huisarts te Hoedekenskerke, Zuid Beveland, (in Huize Boerhaave)

In 1924 verhuist hij naar Boekelo om dichter bij zijn ouders te zijn die in 1921 al naar Twente verhuisden. Waarschijnlijk omdat zijn vader gezondheidsproblemen kreeg. Daartoe solliciteert hij naar de nieuwe functie van bedrijfsarts bij de Boekelose Stoomblekerij.

Op 1 oktober 1924 opent hij zijn huisartspraktiijk te Boekelo.

augustus 1927: gezamenlijke zeilvakantie op een platbodem in Friesland: Lies Koek-van Heek, Kees Koek, Hendrik ter kuile en Heb Koek.

21 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòIk heb het gevoel in veel dingen te laat te zijn. gekomen; hoe vaak gebeurt het niet, dat nu pas een bepaald inzicht doorbreekt. Overal tegenstrijdigheid: ·Äúhet goede dat ik wil, doe ik niet; het kwade, dat ik niet wil, dat doe ik·Äù.·Äô

22 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòDoor het kwade laten wij ons maar al te gemakkelijk overmeesteren; door het goede laten wij ons zelden of nooit overmeesteren·Äô.

23 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòAuto-ongeluk tengevolge van de gladheid van den weg. Voor mij persoonlijk goed afgeloopen; het had me het leven kunnen kosten·Äô

24 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòKerstavond gevierd met de kinderen. Dringt er iets van door? Is in ons eigen hart iets te vinden van een begrijpen van de betekenis van het Kerstfeest? Laat het ons niet ieder jaar zoals wij waren?·Äô

25 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòKerstmis: Schrijnende tegenstelling tusschen het gepredikte Kerstevangelie en de werkelijkheid. Overal oorlogsrumoer, nood, ellende. Is het wonder, dat zij die de Kerst-boodschap hebben te brengen, mat zijn in hun prediking? En toch houdt het Kerstevangelie ons staande temidden van den nood van dezen tijd. Waar zou het heen moeten als niet juist nu het geloof in het goede en in de mogelijkheid van het volmaakte, het Koninkrijk Gods, bleef. ·ÄúDe lendenen omgord, de lampen brandende.·Äù Blijven arbeiden in de vaste overtuiging dat God zijn Koninkrijk zal doen komen op zijn tijd en zijne wijze.·Äô

28 december 1935 - dagboekaantekening: ·ÄòDe dagen rijgen zich aaneen; iedere dag weer dezelfde taak, doch de talloze variaties behoeden voor eentonigheid en sleur. De kinderen zorgen voor de noodige onstpanning met hun grappige opmerkingen en hun altijd wisselende belangstelling. Mijn vrouw is weer hersteld, de zuster vertrokken.·Äô

1 januari 1936 - dagboekaantekening: ·ÄòMet nieuwen moed het nieuwe jaar begonnen. Weliswaar in de overtuiging, dat veel ons boven het hoofd kan hangen, maar toch in de vaste overtuiging, dat, wat er ook komt, dit niet afhankelijk is van een noodlot of een toeval. ·ÄúNiet en nooit bang zijn·Äù was het thema van de nieuwjaars-toespraak aan tafel voor de kinderen.·Äô

24 januari 1936 - dagboekaantekening: ဘIn geen weken to bijhouden van dit dagboek tijd gehad. De eerste maanden van het jaar zijn voor huisartsen de zwaarste. Vooral de ernstige patiënten kosten veel hoofdbreken, zorg en tijd. Zonder arbeid is het leven echter niet de moeite waard.မ

De Gorcumer, 29 juni 1938: ·Äò DE ONBEWAAKTE OVERWEGEN. Vrachtauto door trein gegrepen.
Gistermorgen omstreeks elf uur is op de onbewaakte overweg nabij de zoutindustrie te Boekelo een truck met oplegger door een goederentrein gegrepen. De locomotief botste ter hoogte van de achterwielen tegen de oplegger, waardoor deze een slag maakte en ook de truck tegen de trein kwam.
De chauffeur, Plokhaar, in dienst van de Kon. Ned. Zoutindustrie, werd uit de cabine geslingerd. Dr. Koek, uit Boekelo, verleende hem de eerste hulp. De man, die over inwendige pijnen klaagde, is naar het ziekenhuis te Hengelo overgebracht. De auto werd ernstig beschadigd. De locomotief en de eerste wagon werden licht beschadigd.
Het ongeval is vermoedelijk aan onoplettendheid van den chauffeur te wijten.·Äôhttp://gorinchem.courant.nu/index.php?page=218&mod=krantresultaat&q=Koek&datering=&krant=&qt=paragraaf&pagina=&sort=datum+asc%2Ckrant+asc%2Cpagina+asc¬âˆ‚graaf=99&doc=7&p=10¬âˆ‚graaf=32&y=462

Op 23 juni 1939 wordt hij ·Äòs ochtends bij het ontbijt, temidden van zijn gezin, getroffen door een hersenbloeding. Twee dagen later overlijdt hij aan de gevolgen hiervan.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Afbeelding(en) Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.

Voorouders (en nakomelingen) van Cornelus Koek


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Verwantschap Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz.



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 28 juni 1892 lag rond de 23,9 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 71%. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 21 augustus 1891 tot 9 mei 1894 was er in Nederland het kabinet Van Tienhoven met als eerste minister Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
  • In het jaar 1892: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
    • 1 januari » Opening van Ellis Island, de plek waar alle immigranten de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen.
    • 28 januari » Oprichting van de Amsterdamsche Hockey & Bandy Club.
    • 15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
    • 3 april » Het eerste sundae-ijsje wordt gedocumenteerd.
    • 24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
    • 25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
  • De temperatuur op 16 maart 1926 lag tussen 1,2 °C en 8,2 °C en was gemiddeld 4,5 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • In het jaar 1926: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 7,4 miljoen inwoners.
    • 8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
    • 9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
    • 13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
    • 20 juni » Demonstratie van de eerste, draadloze telefoon te Berlijn.
    • 4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
    • 10 november » In Brussel vindt het kerkelijk huwelijk plaats van de jonge Belgische kroonprins Leopold met de Zweedse prinses Astrid.
  • De temperatuur op 25 juni 1939 lag tussen 8,7 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was 1,4 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 25 juli 1939 tot 10 augustus 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn V met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • In het jaar 1939: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,7 miljoen inwoners.
    • 12 februari » Het Peruviaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-1 te winnen van Uruguay.
    • 10 augustus » Het demissionaire kabinet-Colijn V wordt, na slechts 16 dagen geregeerd te hebben, vervangen door kabinet-De Geer II.
    • 3 september » Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verklaren de oorlog aan nazi-Duitsland.
    • 17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
    • 29 september » Polen wordt verdeeld tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
    • 9 oktober » De eerste 22 joodse vluchtelingen komen aan in kamp Westerbork.
  • De temperatuur op 28 juni 1939 lag tussen 12,1 °C en 24,9 °C en was gemiddeld 17,3 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 25 juli 1939 tot 10 augustus 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn V met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
  • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
  • In het jaar 1939: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 8,7 miljoen inwoners.
    • 3 maart » In Bombay begint Mahatma Gandhi te vasten in een protest tegen de autocratische regering van India.
    • 28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
    • 19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
    • 22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
    • 2 september » Ingebruikname van Stutthof, het eerste concentratiekamp dat door de nazi's buiten Duitsland werd gebouwd.
    • 22 december » Het Reichssicherheitshauptamt (RSHA) wordt opgericht door Heinrich Himmler.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Koek

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Koek.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Koek.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Koek (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Kees Koek, "Koek en enkele aanverwante families", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-koek/I6.php : benaderd 13 juni 2024), "Dr Cornelus "Kees" Koek Jacobsz. (1892-1939)".