Généalogie Meeldijk » Jacob Teunis KUIT (1703-1771)

Données personnelles Jacob Teunis KUIT 


Famille de Jacob Teunis KUIT

Il est marié avec Marrigje HENDRIKS.

Ils se sont mariés le 14 mars 1728 à Rouveen.


Enfant(s):

  1. Teunisje Jakobs KUIT  1730-> 1755
  2. Annigje Jakobs KUIT  1732-< 1748
  3. Teunis Jacobs KUIT  1734-????
  4. Hendrik Jakobs KUIT  1735-1785 
  5. Annetje Jakobs KUIT  1738-????
  6. Annigje Jacobs KUIT  1740-> 1776 
  7. Jochem Jacobs KUIT  1742-< 1748
  8. Jannigje Jacobs KUIT  1744-< 1748
  9. Jantje Jacobs KUIT  1746-????


Notes par Jacob Teunis KUIT

NATI Nederlandse
SURN Jacob Teunis
--
Pachter van het erve en goed Westerholt in de buurtschap Barsbeek.
--
Wonende:
in op 't Zwol (v1739, V1746).
in Barsbeek (1740).
in Heetveld (1742).
--
Jacob woont in 1748 in Barsbeek en had 3 kinderen boven de 10 jaar, waarvan de oudste, Teunisje, diende bij Henrik Belt, en 2 kinderen onder de 10 jaar.

Register van vuurstedengeld 1751: Jacob Teunis op een erf van "d' Erfgenaamen van de Heer van Westerholt" met 1 vuurstede in Barsbeek. Deze erfgenamen waren Jan Adriaan Sloet tot Westerborgh en zijn echtgenote Johanna Margareta Baronesse Sloet tot Lindenhorst.
--
Geschiedenis van de buurtschap "Wendeloo"

Nabij Vollenhove ligt een buurtschap die de naam Wendel of Wendeloo draagt. Dit buurtschap moet ontstaan zijn in de 10e of 11e eeuw, toen enkele personen vanuit de buurtschap Barsbeek zich op de plek vestigden die Wendel werd genoemd. Waarom het Wendel werd genoemd is niet bekend. Het bestaat in ieder geval al als de bisschop van Utrecht in 944 van Keizer Otto I het jachtrecht ontvangt. In 1113 komt Wendel al voor in een akte van schenking aan het klooster Claarenberg (Vollenhove). In 1260 komt de buurtschap Wendel voor met de naam Wendele. In 1504 zijn er slechts 3 hoeven in Wendel waarvan er één een oude hoevenaam heeft, namelijk het erve Perssen of Persiinsgoed. In 1538 is er sprake van een molenhuis en erf te Wendel. Er wordt dan in een akte van huwelijksvoorwaarden tussen Henric Hagen en Elisabeth Goymans gesproken over Wendel. Omdat Wendel in het westen aan de ( Zuider) zee grensde was er herhaaldelijk sprake 'van landafslag. In 1504 bijvoorbeeld, werd een erf genoemd "in der buurschap Wendeloo aan de zee, waar een hoffstede mit een weinig hoogland, omdat 't andere hoogland in de zee is afgeslagen". In het register van aangegraven landen van Ambt-Vollenhove staat zelfs dat er een Spijker stond "met geene Vuurstede gesteld zijn bezwaard, den 15 October 1750". (een Spijker is een voorraadschuur voor rogge, tarwe enz.) In 1777 werd er een dijk aangelegd na de overstroming van 1776, die de Wendelerdijk wordt genoemd. Door deze overstroming verdronk het dorp Beulake. Het erf en goed te Wendeloo, dat Hendrik Jacobs in 1784 kocht, was bezwaard met "uitgangen”. Uitgangen zijn bepaalde verplichtingen die bij het erf (boerderij) te Wendeloo behoorden. Ieder jaar moesten er bepaalde hoeveelheden rogge, gerst of geld afgedragen worden aan bijvoorbeeld het "gasthuis (ziekenhuis) van Hasselt en Vollenhove", de "geestelijkheid (kerk) van Kampen en Vollenhove enz. Tegenwoordig is Wendel een kleine buurtschap met ca.10 woonhuizen en boerderijen. Er lopen 2 wegen door Wendel, de Wendelerweg tegenover "Den Oldenhof" en tegenover de Halleweg de Wendelerbentweg.
--

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Jacob Teunis KUIT?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Jacob Teunis KUIT

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Jacob Teunis KUIT

Ancêtres (et descendants) de Jacob Teunis KUIT


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Parenté Jacob Teunis KUIT

Les données affichées n'ont aucune source.

Événements historiques

  • La température le 19 décembre 1771 était d'environ 4,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-sud-ouest. Caractérisation du temps: zeer betrokken omtrent helder. Phénomènes météorologiques particuliers: rijp. Source: KNMI
  • En l'an 1771: Source: Wikipedia
    • 12 février » en Suède, Gustave III succède à Adolphe-Frédéric.
    • 9 avril » Pierre Étienne Bourgeois de Boynes est nommé secrétaire d'État de la Marine par Louis XV.
    • 10 juillet » tremblement de terre en Haïti.

Sur le nom de famille KUIT

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme KUIT.
  • Afficher des informations sur KUIT sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille KUIT.

La publication Généalogie Meeldijk a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
J. Meeldijk, "Généalogie Meeldijk", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-meeldijk/I28049.php : consultée 15 mai 2024), "Jacob Teunis KUIT (1703-1771)".