Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 december 2017.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 31 januari 1931 was gemiddeld 0.6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 maart » Daniel Salamanca Urey wordt president van Bolivia.
5 maart » Sir Oswald Mosley richt in Londen een fascistische partij op; de latere British Union of Fascists.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
14 april » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Granada CF.
13 mei » Verkiezing van Paul Doumer tot president van Frankrijk.
21 augustus » Oprichting van de Portugese voetbalclub FC Famalicão.
Trouwdag 18 juni 1953
De temperatuur op 18 juni 1953 lag tussen 8,3 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 2,1 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (7%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
12 april » Oprichting van de Duitse voetbalclub SG Dynamo Dresden.
14 april » Invasie van de Vietminh in Laos.
25 april » James Watson en Francis Crick publiceren in Nature de structuur van het menselijk DNA.
27 juli » De wapenstilstand van Panmunjon maakt een eind aan de Koreaanse oorlog.
7 september » Nikita Chroesjtsjov leider van de Communistische partij in de Sovjet-Unie.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Dag van overlijden 13 december 2010
De temperatuur op 13 december 2010 lag tussen -6,5 °C en 2,0 °C en was gemiddeld -1,7 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 0,6 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
6 mei » AFC Ajax verslaat Feyenoord in de finale van de KNVB beker.
27 juni » Een overvolle bus stort in een bergachtig gebied van Bolivia van een brug. Daardoor komen zeker 28 mensen om en raken 44 anderen gewond.
1 oktober » In Nederland treedt het kraakverbod officieel in werking.
26 oktober » Zo'n zestigduizend mensen zijn in Somalië op de vlucht geslagen voor het geweld, tussen de islamitische rebellengroep Al-Shabaab en een door de regering gesteunde militie, meldt de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.
14 november » Door hevige regenval zijn er in België grote overstromingen. Er vallen vier doden. De schade wordt geraamd op 180 miljoen euro.
26 december » Atleet Christophe Lemaitre wordt door de Franse sportkrant L'Equipe uitgeroepen tot sportman van het jaar in Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I1851.php : benaderd 3 mei 2025), "Jannetje van der Horst (1931-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.