De temperatuur op 5 januari 1861 lag rond de -5.6 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
9 februari » Jefferson Davis wordt gekozen als eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
18 februari » Jefferson Davis legt de eed af als president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
17 maart » Het Koninkrijk Italië wordt uitgeroepen.
20 maart » Een verwoestende aardbeving vindt plaats in de Argentijnse stad Mendoza.
1 juli » In Rome verschijnt het eerste nummer van de L'Osservatore Romano, het officiële nieuwsblad van het Vaticaan.
17 december » Slag bij Rowlett's Station (Amerikaanse Burgeroorlog).
Trouwdag 20 juni 1883
De temperatuur op 20 juni 1883 lag rond de 14,4 °C. Er was 7 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
24 mei » Opening van de Brooklyn Bridge in New York in de Verenigde Staten.
11 juli » Het waterschap Het Woud werd opgericht bij besluit van Provinciale Staten van Noord-Brabant.
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
15 oktober » Inhuldiging van het Brusselse Justitiepaleis.
18 november » Amerikaanse en Canadese spoorwegen stellen vier standaard tijdzones in voor het hele continent, waarmee een eind komt aan de verwarring door het gebruik van duizenden lokale tijdrekeningen.
Dag van overlijden 20 oktober 1942
De temperatuur op 20 oktober 1942 lag tussen 11,1 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 12,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
19 maart » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club San José.
5 mei » De geallieerden beginnen de slag om Madagaskar (Operatie Ironclad) waarbij de geallieerden het door Vichy-Frankrijk bezette Madagaskar in handen proberen te krijgen. De slag duurde tot 6 november.
5 juni » Slag bij Midway: De United States Navy verwerft het maritieme overwicht in de Stille Oceaan door vier Japanse vliegdekschepen tot zinken te brengen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I1353.php : benaderd 1 mei 2025), "Jan van der Horst (1861-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.