Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 december 2017.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 3 juli 1921 lag tussen 5,7 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
14 maart » Lis Hartel, Deens amazone († 2009)
1 juli » Oprichting van de Communistische Partij van China in Sjanghai.
11 juli » Mongolië wordt onafhankelijk van China.
29 juli » Adolf Hitler wordt voorzitter van de NSDAP.
4 augustus » De Franse uitvinder Édouard Belin verstuurt draadloos een fax over de Atlantische Oceaan.
Trouwdag 19 november 1942
De temperatuur op 19 november 1942 lag tussen 6,6 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
17 maart » In het vernietigingskamp Bełżec worden de eerste Joden systematisch vergast.
9 april » Tweede Wereldoorlog: in Kamp Amersfoort worden 77 krijgsgevangen soldaten uit de Sovjet-Unie gefusilleerd.
23 mei » De Duitsers verbieden de toegang tot het strand van Zandvoort.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Dag van overlijden 3 november 2000
De temperatuur op 3 november 2000 lag tussen 5,2 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 7,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,9 uur zonneschijn (72%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
23 februari » Oprichting van de Duitse voetbalclub FC Gütersloh 2000 als voortzetting van de club uit 1978.
7 juni » De Zimbabweaanse president Robert Mugabe zegt dat het doel van zijn regering de uiteindelijke onteigening van alle blanke boeren in het land is.
24 juni » Benoeming van Jan van Burgsteden tot hulpbisschop van Haarlem.
28 juni » Na zeven maanden getouwtrek keert het zesjarige bootvluchtelingetje Elián González met zijn vader terug naar Cuba.
15 augustus » De Dongedijk, een Nederlands feeder-containerschip, kapseist nabij de Egyptische havenstad Port Said in nochtans gunstige weersomstandigheden.
11 november » De kabeltreinramp in Kaprun maakt 155 slachtoffers.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Leen Schaap, "Database Schaap", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/database-schaap/I1849.php : benaderd 2 mei 2025), "Rijkje van der Horst (1921-2000)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.