Aanbevelingen

Wat zeggen de gebruikers van Genealogie Online over deze website? Lees hier hun ervaringen!

Aanbevelingen 66 - 70 van 99

Ik heb na jarenlang onderzoek een boek geschreven over mijn familie: de familie Hobers. Toen het boek was uitgereikt aan zo'n 100 naamdragers op 't erve Hobers in Ane, onderschatte ik het effect hiervan. Deze 100 waren de mensen die ik met veel moeite had opgespoord. Vrij snel hierna werd ik benaderd door "nieuwe" Hobersen, die via via hier lucht van hadden gekregen. Het was echter ondoenlijk dit boek opnieuw in beperkte oplage in eigen beheer te laten drukken. Bovendien had ik al vrij snel nieuwe bronnen aangeboord die een herdruk zouden vragen. En nog een nieuwe en nog een nieuwe ....

Toen ik een artikel in Trouw las over de heer Coret en zijn dienst Genealogie Online, verdwenen al mijn 'problemen'.

Ik had nu als digibeet de mogelijkheid mijn werk van jaren op een heel eenvoudige manier op internet te plaatsen. Ik kreeg ineens reacties van nazaten van over de hele wereld: Australië, Zuid-Afrika, Canada en dichterbij Hongarije. Waar ik nog jaren aan tijd was kwijt geweest met adressen zoeken, opbellen, kwamen de verhalen en foto's op me af.

Iedere nieuwe vondst kon ik onmiddellijk online zetten en delen met de lezers.

Een bijkomend (niet voorzien) voordeel is de verzameling foto's. Uit nogal wat schoenendozen kwamen oude foto's met de opmerking:"Geen idee wie het is, maar het zal wel een Hobers zijn". Via de mogelijkheid "zoekplaatjes" hebben onbekenden een naam gekregen en nog belangrijker heeft een groot aantal mensen een foto van hun (groot)ouders gekregen die men totaal niet kende. Ook ik heb foto's van mijn ouders ontvangen die ik nog nooit eerder gezien had. Het hoogtepunt is een ruim 80-jarige in Australië die door brand al haar Nederlandse foto's had verloren, maar nu met tranen in de ogen haar eigen trouwfoto op de site zag. Mijn site BIJ Genealogie Online is nu ook een prachtig geordend fotoboek.

Wat mij persoonlijk raakt, is dat oude mensen hun herinneringen aan hun jeugd op papier gaan zetten en aan mij opsturen. Ik krijg dan ook reacties van kleinkinderen hoe blij ze hier mee zijn, dat hun opa of oma "vertelt" over dingen die ze nooit hebben geweten. Door Genealogie Online is dat nu door iedere belangstellende te lezen.

Dit heeft mij weer aangezet tot het ontsluiten van enorm veel secundaire bronnen, waardoor ik zelf ook de verhalen kan schrijven uit het verre verleden. Hoeveel Hobersen bv. met de VOC zijn uitgezeild naar het Oosten en van wie niemand is teruggekomen. Met name over dit soort verhalen krijg ik reacties. Dit vraagt tegelijkertijd een upgraden van Genealogie Online. De verhalen zijn nu nog niet (of moeilijk) te vinden, maar zijn t.z.t. te lezen via een "verhalengallerij".

Het zal u duidelijk zijn dat ik een zeer enthousiaste gebruiker ben van Genealogie Online en mijn vele lezers ook.

Foto van de auteur  Wim Hobers is auteur van Stamboom Hobers



Sinds ik mijn stamboom via Genalogie Online heb gepubliceerd, heb ik veel reacties en e-mails mogen ontvangen, “van familie/leden” met aanvullingen en/of opmerkingen, en allen zodanig dat ik ermee verder kwam.
Ik heb mijn stamboom al enkele jaren online, en ben ook zeer tevreden over de contacten met Bob Coret, bij hem kan ik ook altijd op advies rekenen.
Al met al een perfecte service een tevreden stamboom knutselaar.



Genealogie Online is een zeer toegankelijke website waar je kosteloos je genealogische gegevens kunt plaatsen, desgewenst met foto’s. De website vormt er duidelijke kwartierstaten, stambomen en tijdbalken etc. van.

Eén van de voordelen vind ik dat je je eigen gegevens bewerkt via je eigen computerprogramma. Je houdt het moederbestand dus altijd in eigen hand. Door uploaden van een compleet gedcom-file kun je binnen enkele minuten je gegevens op de site aanpassen. Daarbij wordt zorgvuldig omgegaan met het afschermen van gegevens van nog levende personen.

Ook worden overeenkomsten met andere stambomen gesignaleerd. Daar heb ik al diverse nieuwe voorouders aan opgedaan. Kortom zeer tevreden en vol bewondering voor de maker van deze site.



Het uitzoeken van je stamboom is een hele mooie hobby, waar heel veel tijd in gaat zitten. Vele uren zoeken in archieven, op internet, bezoeken aan je familie etc. etc.

Verschillende programma’s heb ik uitgeprobeerd en uiteindelijk voor Aldfaer gekozen om daar al mijn familiegegevens in te voeren. En wanneer dat gebeurd is, dan laat je dit met gepaste trots aan je familie zien. Maar dan komt er een moment dat je deze gegevens ook aan anderen wilt laten zien en zelfs met anderen wilt delen. Toen ben ik op internet gaan zoeken wat de mogelijkheden waren en zo kwam ik op de site van Genealogie Online terecht en kort erna stond mijn stamboom op internet.

Dit is een hele leuke ervaring. Regelmatig krijg je reactie’s op je publicatie van mensen met dezelfde achternaam maar nog mooier was, dat er familie (een nicht van mijn vader) had gereageerd waar ik nog nooit eerder contact mee had gehad. Natuurlijk zijn wij bij elkaar op visite geweest en van haar heb ik mooie foto’s gekregen van mijn overgrootvader en de familiegeschiedenis werd weer wat uitgebreid. Ook heb ik veel aanvullingen op mijn publicatie’s gekregen via Genealogie Online. Ik ben nog steeds blij dat ik toen het besluit had genomen om mij bij Genealogie Online te registreren en tot volle tevredenheid gebruik te maken van deze website.



Na het bereiken van mijn Functioneel leeftijd Ontslag (FLO)bij defensie kreeg ik wat meer tijd om me bezig te houden met activiteiten waarvoor ik gezien mijn werkzaam verleden geen tijd voor kon vrijmaken. Een daarvan was Genealogie.

Ik ben daarmee in aanraking gekomen toen ik werd gevraagd of ik de Heemkundige Vereniging Nuwenspete uit Nunspeet niet wilde helpen bij het maken van hun kwartaalblad “de Mothoek”. Ik heb daar een jaar bedenktijd voor gevraagd. Het leek mij een leuke vrijetijdbesteding maar zoals het gezegde luidt: “vrijwilligers werk is vrijwillig maar niet vrijblijvend”. Als je ja zegt, dan ga je er ook voor. Nog voor het jaar om was werd mij weer gevraagd of ik toch niet alvast wilde instappen. Ondertussen had ik mijn vrije tijd een plaatsje kunnen geven en ik heb toen ja gezegd.

Een van de bestuursleden die mij heeft benaderd deed voor de Heemkundige Vereniging Nuwenspete ook aan genealogisch onderzoek voor deze club en was voor zichzelf ook bezig geweest met het onderzoeken van zijn roots. Ik zag bij hem een prachtige kwartierstaat aan de muur hangen en dat was voor mij de reden om mij ook eens te gaan verdiepen in mijn roots. Dit bestuurslid heeft mij enorm geholpen bij het aanleggen van een kwartierstaat. Veel van de informatie kon worden gehaald via Genlias en natuurlijk ook vanuit de diverse archieven die de onderzoeker ter beschikking staan, zoals het Geldersarchief te Arnhem.

Voor het verwerken van de gegevens maak ik gebruik van Aldfaer. Dat leek me voor mij het meest geschikte programma. Zelfs iemand die weinig ervaring had op dat gebied kon er mee werken zonder dat daar dikke handleidingen voor doorgespit moesten worden. Op een gegeven moment komt er een moment dat je vastloopt en hoop je dat je bijvoorbeeld via internet de ontbrekende stukjes kunt achterhalen zonder dat je hiervoor alle archieven persoonlijk moet bezoeken. Er zijn diverse internet sites die je verder kunnen helpen in je zoektocht. Een daarvan is Genealogie Online en omdat Ik zelf geen website wilde bouwen en mijn stamboom toch op internet wilde zetten leek mij Genealogie Online de meest geschikte site. De wijze waarop je je stamboom kunt uploaden is bijzonder prettig. De stappen die worden beschreven om je GEDCOM te kunnen uploaden zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Ook aan de privacy wordt veel aandacht besteed. Door het filter dat wordt toegepast komt het niet voor, dat personen die in de stamboom zijn opgenomen en waarvan niet kan worden vastgesteld dat ze zijn overleden, worden gepubliceerd. Ook de ondersteuning die je krijgt als je een vraag stelt via het stamboomforum is geweldig. De reacties vanuit dit forum hebben mij weer vaak op het goede spoor gezet.

De werkbalk die beschikbaar wordt gesteld is ook een uitkomst. Ik raad dan ook iedereen aan deze te installeren. Met een paar klikken kun je zien wie of er nog meer stamboomonderzoek doet en wie of nog meer je familienaam onderzoekt. Door het plaatsen van mijn stamboom op Genealogie Online kreeg ik niet alleen aanvullende informatie op mijn familiestamboom vanuit Nederland maar ook uit andere delen van de wereld. Zo blijkt dat Genealogie Online niet alleen in Nederland druk wordt bezocht maar ook door Nederlanders die in het verleden naar o.a. Australië of Nieuw-Zeeland zijn geïmmigreerd. Door het plaatsen van mijn familiestamboom op Genealogie Online heb ik weer contact gekregen met familieleden waarvan ik al zeer lange tijd niets meer had vernomen.

Ik kan dan ook met overtuiging stellen dat Genealogie Online mij bijzonder heeft geholpen bij mijn onderzoek en nog steeds een ideaal hulpmiddel is bij mijn stamboomonderzoek.





Probeer de service vrijblijvend

Uw stamboom online

meer dan 10 duizend genealogen
gingen u voor!


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!