Aanbevelingen

Wat zeggen de gebruikers van Genealogie Online over deze website? Lees hier hun ervaringen!

Aanbevelingen 76 - 80 van 99

Ik ben Belg (50% Vlaamse afkomst en 50% Waalse afkomst).Een twaalftal jaren geleden ben ik aan mijn genealogie begonnen dankzij familiegegevens en opzoekingen in de archieven te Brussel. Mijn voorvadersnaam (Demarteau) komt heel waarschijnlijk uit Namen (Namur) en is in "Nederlands Limburg" Demarto geworden door met nederlandse vrouwen te huwen.

Toen ik begon, heb ik mij een computer aangeschaft, een tuig die ik gedurende mijn loopbaan nooit beoefend had. Een tiental lessen van eerste kennismaking en geen jeugd bij de hand om hulp te vragen, hebben mijn grijze haren verdubbeld.

Zodoende heb ik de site van Bob Coret geraadpleegd en van jaar op jaar zijn uitbreiding meegemaakt.

Ik heb het boek van wijlen Jos Demarto uit Budel (5 eeuwen Demarteau) met toelating van zijn weduwe op internet gebracht bij Bob Coret.

Heden ben ik niet meer in staat (83 jaar) om zoiets te doen, maar ik heb nooit het contact met de site van Bob onderbroken. Het heeft mij steeds veel genoegens bijgebracht. Hiervoor Bob Coret mijn hartelijke dank!



Genealogie moet eigenlijk openbaar zijn, dit wil zeggen dat alle opgezochte gegevens voor iedereen moet kunnen bekeken worden, het draagt ook bij tot het vinden van nieuwe gegevens die door een andere genealoog gevonden zijn en resulteren uiteindelijk tot een aanvulling van eigen genealogische bestanden, of zelfs het vinden van fouten in eigen bestanden.

Een aanrader voor iedereen!

Foto van de auteur  Francis Kinnart is auteur van onder andere Stamboom Kinnart



Wat was de aanleiding om Genealogie Online te gaan gebruiken? Onderzoek naar mijn eigen persoonlijke stamboom.

Hoe keek ik toen aan tegen Genealogie? Het was voor mij totaal nieuw, het enige wat ik aan stamboom informatie e.d. had was via familie, nooit gedacht dat ik een hoop via internet zou kunnen achterhalen.

Hoe ervaar ik het gebruik van Genealogie Online? Erg prettig!

Wat heeft de publicatie op Genealogie Online mij opgeleverd? Op zich veel dingen die ik nog niet wist, zoals bepaalde kinderen van personen. wel valt mij op dat de datums niet altijd kloppen, maar je kan er handige dingen weghalen zoals beroepen, namen en evt andere verwante personen waarmee je dan weer op verschillende sites van archieven kunt verder zoeken.



Een hobby is pas echt een hobby als je anderen mee kunt laten genieten van wat je bereikt hebt. Genealogie Online is een site waarop je dat kunt. Hier kun je publiceren wat je allemaal hebt uitgezocht over je voorvaderen. Via deze site vind je ook vaak aansluiting bij anderen die ook jou hobby beoefenen en welke soms over informatie beschikken welke jij nog niet hebt.

Een site om warm aan te bevelen.



Genealogie Online is een bijzondere site. Nergens ben ik nog tegengekomen dat actief voor je wordt gezocht in digitale archieven en dat bij publicatie van nieuwe gegevens, je de gegevens gratis krijgt thuis gezonden. Ook de steun van andere genealogen is zeer bijzonder. Ik was op zoek naar gegevens voor een mevrouw uit Argentinië en kon voor haar maar niet de gegevens vinden die ik nodig had. Ik publiceerde een vraag in het Stamboom Forum en binnen enkele dagen begon het te lopen. Zeker vijf a zes genealogen hielpen me en binnen een paar dagen had ik zeker vijf generaties terug namen, geboortedata en geboorteplaatsen gevonden. Ik heb ook op andere site wel vragen gesteld, maar nergens kreeg ik zo snel en overweldigend veel hulp.

Ook het gegeven dat de site gratis is maakt hem zeer aan te bevelen.

Foto van de auteur  Roel Hodes is auteur van Stamboom Hodes





Probeer de service vrijblijvend

Uw stamboom online

meer dan 10 duizend genealogen
gingen u voor!


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!