Aanbevelingen

Wat zeggen de gebruikers van Genealogie Online over deze website? Lees hier hun ervaringen!

Aanbevelingen 56 - 60 van 99

Een vriend van mij had zijn stamboom gepubliceerd op Genealogie Online en kreeg daarop diverse reacties. Dat was de reden voor mij om dat ook te proberen en... inderdaad veel reacties en contacten. Bovendien veel nieuwe gegevens. Groetjes



Toen ik een aantal jaren geleden begon met het uitpluizen van mijn stamboom, kwam ik snel Genealogie Online tegen op het net. Omdat ikzelf geen website heb, zocht ik naar publicatiemogelijkheden. In vergelijking met andere sites scoorde Genealgie Online in mijn ogen goed mbt presentatie, overzicht, toegankelijkheid en mogelijkheden. Reden om daarop te publiceren. Mijn ervaringen zijn prima. De publicatie leidt regelmatig tot vragen en opmerkingen van anderen. Het is fijn dat de site ook nog commercie-vrij is. Uploaden van GEDCOM-bestanden verloopt praktisch vlekkeloos. Informatie mbt overeenkomsten van andere stambomen is zeer nuttig. Via andere stambomen op Genealogie Online ontstonden al snel contacten met andere genealogen die mij voorzien van correcties, aanvullende info en interessante sites/bronnen. Mede daardoor ben ik in staat geweest om mijn gegevensverzameling goed uit te bouwen en links te leggen.



Toen ik mijn stamboom had samengesteld vroeg ik me af hoe ik anderen op een spoor van hun familie kon brengen. Van een kennis kreeg ik de tip om me aan te melden bij Genealogie Online. Een goed idee want ik kreeg veel reacties en werden er over en weer veel gegevens uitgewisseld. Hierdoor kon ik de stamboom uitbreiden van een paar honderd tot bijna 13.000 Dank aan Bob Coret

Foto van de auteur  Ans Petit is auteur van onder andere Stamboom Petit



De aanleiding dat ik Genealogie Online ben gaan gebruiken was het feit dat ik een gedegen onderzoek had gedaan naar de afkomst van mijn familie. In Bad Wildungen (Hessen-Waldeck Duitsland) in de Kerkboeken van de Lutherse Kerk ontdekte ik de familie naam Ort tot in de 16e eeuw! De Lutherse Kerk is mij toen behulpzaam geweest bij het ontcijferen van het Duitse Schrift. De aansluiting in Nederland was een ander hoofdstuk, maar uiteindelijk werd alles duidelijk, maar de publicatie bij Genealogie Online zorgde er voor dat de verificatie door genealogen en betrokkenen kon plaatsvinden. Vele contacten en aanvullingen leverde dit op, kortom overweldigend. Aanvankelijk waren er enige familieleden die het maar niets vonden om dit op de website van Genealogie Online te publiceren, maar nadat duidelijk werd dat alleen de overleden personen werden gepubliceerd verminderde de weerstand. Het leidde tot het uitgeven van een familieboek Vier Eeuwen Ort met foto´s en een familie stamboom op A0 formaat, dit laatste geeft een prachtig overzicht. Van het familieboek Ort werden uiteindelijk (tegen kostprijs) 100 exemplaren uitgegeven. Doordat het boek ook op de website van Genealogie Online is gepubliceerd blijft de genealogie van de familie dynamisch, regelmatig wordt zorg gedragen voor aanvullingen, correcties en het up to date houden van de gegevens. Voorts geeft de fotogalerij een prachtig overzicht van de familie, waardoor de familie ook daadwerkelijk een gezicht heeft gekregen! ( Door het programma Cooliris is een schitterende fotogalerij te bewonderen!). Alle waardering gaat uit naar de ontwerper van de website Bob Coret, die daarvoor alle bewondering en waardering verdient!! De website wordt door mij van harte aanbevolen bij een ieder die zich in de genealogie van zijn of haar familie wenst te verdiepen!



Mijn interesse voor genealogie werd gewekt, doordat ik - op een bruiloft - in gesprek kwam met een suksesvolle amateur genealoog. Van deze mijnheer kreeg ik een stukje uit zijn verzameling met gegevens over mijn voorouders. Ik was inmiddels gepensioneerd en kon toen tijd vinden om zelf aan de slag te gaan. Daar ik in Den Haag woon heb ik - naast Genealogie Online - ook bij het Centraal Bureau Genealogie - veel gegevens over mijn familie kunnen verzamelen. Het is een prachtige, maar veel tijd vergende hobby. Het werkt verslavend, dus wees gewaarschuwd.





Probeer de service vrijblijvend

Uw stamboom online

meer dan 10 duizend genealogen
gingen u voor!


Hou me op de hoogte

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!