De temperatuur op 18 mei 1933 lag tussen 2,4 °C en 16,9 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (77%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
1 februari » Eerste toespraak van Hitler via de zenders van de Duitse omroep.
14 juli » In Duitsland worden alle politieke partijen behalve de NSDAP verboden.
22 juli » Wiley Post wordt de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 25 094km af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten.
7 augustus » Begin van de Genocide van Simele. Het Irakese leger vernietigt, onder toezicht van de Britten, tientallen Assyrische dorpen en vermoordt daarbij duizenden Assyriërs.
10 oktober » Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) komt op de markt.
16 november » De Verenigde Staten knopen diplomatieke banden aan met de Sovjet-Unie
Trouwdag 10 juli 1953
De temperatuur op 10 juli 1953 lag tussen 10,8 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 13,4 uur zonneschijn (81%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
11 januari » De Oostenrijkse schansspringer Sepp Bradl wint de eerste editie van de Vierschansentoernooi.
26 maart » Jonas Salk maakt het bestaan van zijn vaccin tegen polio wereldkundig.
15 mei » Oprichting van het commerciële Venezolaans televisienetwerk Radio Caracas Television.
29 juni » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische vicariaten Oslo (Noorwegen) en Zweden tot de bisdommen Oslo en Stockholm.
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Dag van overlijden 19 november 2011
De temperatuur op 19 november 2011 lag tussen -0,4 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 3,9 °C. Er was 7,2 uur zonneschijn (83%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Opening van de Guldfågeln Arena, een voetbalstadion in de Zweedse stad Kalmar en de thuishaven van Kalmar FF.
1 juni » FARC-commandant Guillermo Torres wordt opgepakt in Venezuela, zo maakt president Juan Manuel Santos van Colombia bekend.
10 juni » President Hugo Chávez van Venezuela wordt opgenomen in een ziekenhuis op Cuba.
8 september » Een aardbeving met een kracht van 4.5 op de schaal van Richter wordt door een groot deel van Nederland gevoeld. Het epicentrum ligt in het Duitse Goch.
27 oktober » In het Disneyland Park te Parijs ontspoort een van de achtbaantreinen van de attractie Big Thunder Mountain Railroad.
30 oktober » Op het Buddh International Circuit wordt de allereerste Formule 1-race in India gehouden. De Duitser Sebastian Vettel van het team Red Bull Racing was de winnaar.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerri Wiggins, "Wiggins-Mergenthaler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wiggins-mergenthaler-family-tree/P312.php : benaderd 14 mei 2025), "Eugene W Thayer (1933-2011)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.