De temperatuur op 25 juli 1893 lag rond de 17,1 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
1 februari » Première van de opera Manon Lescaut van Giacomo Puccini in Turijn.
10 maart » Ivoorkust wordt een Franse kolonie.
11 augustus » De Amerikaan Arthur Augustus Zimmerman wordt in Chicago (Illinois) de eerste wereldkampioen wielrennen op de baan.
29 augustus » Whitcomb Judson verkrijgt octrooi op de ritssluiting.
19 september » De vrouwen in Nieuw-Zeeland krijgen stemrecht.
15 november » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Basel.
Trouwdag 24 juni 1916
De temperatuur op 24 juni 1916 lag tussen 12,3 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 13,0 mm neerslag. Er was 5,4 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 februari » Wales wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Cardiff en het Bisdom Menevia.
15 maart » Amerikaanse troepen vallen Mexico binnen in een poging revolutionair Pancho Villa te pakken te krijgen.
27 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club de Deportes Green Cross.
15 september » Voor het eerst worden tanks ingezet op een slagveld. Tijdens de Slag aan de Somme zetten de Britten 49 Mark I-tanks in.
2 december » De Franse generaal Joseph Joffre wordt vervangen door Robert Nivelle als stafchef van het Franse leger.
29 december » Grigori Raspoetin wordt vermoord.
Dag van overlijden 4 december 1989
De temperatuur op 4 december 1989 lag tussen -5 °C en 4,3 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 0.9 uur zonneschijn (11%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
27 mei » Patrick Haemers, de man achter de ontvoering van Paul Vanden Boeynants, wordt aangehouden in Rio de Janeiro.
4 juni » De protesten op het Plein der Hemelse Vrede in Peking worden met harde hand onderdrukt.
7 juni » SLM-ramp: een DC-8 met aan boord de meest talentvolle voetballers van Surinaamse afkomst stort bij de landing op Zanderij bij Paramaribo neer. Slechts 11 mensen overleven de crash.
29 juli » De Cubaanse atleet Javier Sotomayor scherpt bij atletiekwedstrijden in San Juan zijn eigen wereldrecord hoogspringen met 1 centimeter aan tot 2,44 meter.
3 september » Het Chileens voetbalelftal weigert het WK-kwalificatieduel tegen Brazilië uit te spelen, nadat doelman Roberto Rojas naar eigen zeggen is geraakt door vuurwerk dat vanaf de tribunes gegooid zou zijn. De wereldvoetbalbond FIFA schorst Chili later omdat het incident niet bewezen kan worden.
19 oktober » Vier vermeende IRA-terroristen, bijgenaamd de Guildford Four, worden vrijgelaten na vijftien jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerri Wiggins, "Wiggins-Mergenthaler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wiggins-mergenthaler-family-tree/P294.php : benaderd 14 mei 2025), "Alice Helen Wiggins (1893-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.