De temperatuur op 16 september 1925 lag tussen 5,7 °C en 19,4 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 1,1 mm neerslag. Er was 6,1 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
3 maart » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch visitator in Bulgarije.
12 april » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Bolívar.
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
30 oktober » John Logie Baird schiet in Londen de eerste tv-beelden.
10 november » Gerrit Hendrik Kersten zorgde voor het aannemen van een amendement dat de val van kabinet-Colijn I veroorzaakte.
1 december » In Londen wordt het Verdrag van Locarno getekend. De betrekkingen met het in de Eerste Wereldoorlog verslagen Duitsland worden genormaliseerd.
Trouwdag 27 november 1947
De temperatuur op 27 november 1947 was gemiddeld 3,3 °C. Er was 13,7 mm neerslag gedurende 7,3 uur. Er was 0,3 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 januari » In Duitsland verschijnt de eerste editie van weekblad Der Spiegel.
14 maart » Jean-Marie Happart, Belgisch politicus
24 juni » De eerste bekende rapportage van een UFO: Kenneth Arnold, vliegend over de staat Washington, ziet negen lichtgevende ronde objecten.
21 juli » Begin van de eerste politionele actie in Nederlands-Indië.
17 november » De transistor wordt uitgevonden door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley. Zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt.
20 november » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk treedt in het huwelijk met Philip Mountbatten.
Dag van overlijden 11 juni 1985
De temperatuur op 11 juni 1985 lag tussen 8,2 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 3,5 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (18%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
5 april » Honderden radiostations over de hele wereld draaien op hetzelfde moment dezelfde plaat: We Are The World. Met de verkoop van de plaat worden mensen geholpen in hongerend Afrika.
9 mei » Het Boliviaanse kabinet treedt af zodat president Hernán Siles zijn regering kan reorganiseren.
10 juli » De Rainbow Warrior, het schip van Greenpeace, wordt door de Franse geheime dienst met twee landmijnen tot zinken gebracht in de haven van Auckland (Nieuw-Zeeland).
27 juli » Een militaire staatsgreep in Oeganda werpt het bewind van president Milton Obote omver.
23 augustus » Atleet Rob Druppers verbetert in Berlijn zijn eigen drie maanden oude Nederlands record op de 1500 meter (3.36,38) met een tijd van 3.35,07.
3 oktober » De spaceshuttle Atlantis wordt voor het eerst gelanceerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kerri Wiggins, "Wiggins-Mergenthaler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/wiggins-mergenthaler-family-tree/P310.php : benaderd 14 mei 2025), "George H Thayer (1925-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.